avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Constatare amiabila la accident usor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Constatare amiabila la accident usor

va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in 10.080.2013 am avut un accident cu un cetatean din piatra neamt, am primit de la el copii dupa asigurarea si c.i insa asiguratorul lui imi cere-copie talon,copie permis,poze cu masina lui unde e lovita si declaratia celui care ma lovit.Sfatuiti-ma cum sa procedez persoana nu-mi raspunde la telefon.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: b_salcie , utilizator 10:44, 16 August 2013
cei de la [EDITAT] au fost amendati directori de ASF[CSA]. te rog frumos tine-ma si pe mine la curent cu orice informatie.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Am sa te tin la curent, dar dupa cate am aflat acum o ora, mi s-au aprobat 3.500 lei. O suma care mie mi se pare foarte mica in raport cu preturile unor piese de vw passat, fabr. 2007, tinand cont ca trebuiesc schimbate: bara fata, grila, far dreapta, semnalizator dreapta, aripa, semiaripa dreapta, ....Astea sunt piesele ce se vad, dar ma intreb cand va fi demontata si vor aparea alte defecte ce nu s-au vazut cu ochiul liber, cine le plateste?. Cred ca voi ajunge in instanta, dar voi sesiza inainte comisia de supraveghere a asigurarilor si protectia consumatorilor. Maine merg la o unitate service pt o evaluare a pagubelor si vom mai vedea. Asa ca nu-ti pune mari sperante in asiguratori. Nu stiu decat sa ia bani, iar cand trebuie sa dea, e JALE.
mie mi-a lovit bara fata,aripa dr si aparatoare interior aripa si ce o mai fi cand o sa o vada un mecanic ca acestea se vad deocamdata.voaba ta nu-mi pun oricum mari sperante in asiguratori insa csa ar trebui sa faca ceva sau sant mana in mana cu ei si ii amendeaza doar de ochii ue
Convocati asiguratorul la mediere (de la 1 august 2013 este obligatorie aceasta etapa) siin cazul nerezolvarii litigiului introduceti in instanta actiune de chemare in judecata. Fara CSA, fara OPC daca vreti sa economisiti timp.
Avariile sunt aproximativ aceleasi ca la mine: bara fata, grila, far dreapta, aripa dr., semnalizator dr, anvelopa+janta si vb ta ce o mai gasi specialistul. Am purtat o discutie telefonica cu asiguratorul si mi-a explicat de ce pretul este mai mic. Nu a luat in calcul piese originale, ci piese facute de terti, dar care sunt agreati si aprobati de producatorul german. Luni 19.08. sunt planificat sa merg la unitatea service care se va ocupa de reparatie si voi vedea. Pana atunci ma mai documentez asupra pieselor. Pe internet am vazut o multime de astfel de piese care nu par a fi diferite fata de cele originale, problema fiind probabil compozitia materialelor, nu stiu, nu ma pricep. Vom mai discuta.

Alte discuții în legătură

Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)
Solutionare dauna rca carpatica - expertiza vopsea mutfushte mutfushte Buna ziua. In data de 04.12.2012 ruland pe Bd. Eroilor pe banda 2 cu cca. 20-30 km/h (doar ce plecasem de la semafor) am fost surprins de masina de pe banda ... (vezi toată discuția)
Rca jenicaprod jenicaprod In cat timp, o societate de asigurari trebuie sa-ti dea un raspuns privind acceptul (ne acceptul) la plata daunelor rezultate in urma unui accident de ... (vezi toată discuția)