avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare bani din indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare bani din indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie:am nascut anul trecut pe 16 august,azi m-am intors la serviciu (adica 5 august),si am fost sa depun dosarul pt stimulentul de reinsertie,iar de acolo mi s-a spun ,abia acum (eu optand pt concediu de un an),ca ar fi trebuit de pe 15 iulie -15 aug sa stea sotul meu acasa, sau daca nu sa dea nu stiu ce declaratie si ca nu o sa primesc bani in perioada 15 iulie-5august deloc.E vorba de vreo 9 mil,care e o suma totusi si cu bebe mic.Spuneti-mi si mie va rog, legal ,daca mai putem face ceva si cine ar fi trebuit sa ne spuna si noua anul trecut de luna asta si de declaratie si daca se face cineva responsabil de acest lucreu.Va multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: mystycum , utilizator 19:12, 7 August 2013
1. - Dvs. trebuia sa stiti, in primul rand, ca legea spune ca minimum o luna de concediu crestere copil (CCC) trebuie sa ia si tatal copilului.
- Daca tatal nu intra in CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (pe acaesta luna nu beneficiati de indemnizatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie).

2. Cand ati depus actele la Primarie trebuia sa va spuna si de acolo despre aceasta dar nu puteti face raspunnzator pe altcineva ca dvs. nu ati cunoscut prevederile legale.

3. Sunteti de mai mult timp pe acest forum si puteati sa intrebati sau sa cititi aici multe despre cum se acorda CCC.
Va multumesc!
Buna seara.Am inteles ca banii sunt pierduti dar puteti sa-mi spune-ti va rig, daca in perioada 15 iulie-5 august,cand eu am inceput lucru se considera si intrerupere in vechimea mea,adica din momentul cand trebuia sa stea sotul meu acasa si pana m-am intors eu efectiv la munca?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie dana_serban dana_serban Buna ziua. am o intrebare si poate ma puteti ajuta. Pana pe 23 decembrie am fost in concediu de crestere copil. De pe 24 decembrie am reinceput ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ContSters316049 ContSters316049 Buna seara, Copilul face un 1 an pe 28 august, tatal va da o declaratie in care refuza sa stea acasa 1 luna de zile, eu pot sa-mi iau concediu fara plata ... (vezi toată discuția)