avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme in chirie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme in chirie!

Buna ziua. Am avut un apartament luat in chirie la 13.09.2012. Proprietara a printat un contract tip de inchiriere, pe care ulterior l-a semnat mama mea si dansa, iar eu ca,locatar, desi implinisem varsta de 18 ani. In apartament au locuit 4 persoane, desi in contract nu a fost specificat acest lucru, dar la intretinere figuram ca 4 locatari.
Dansa nu a legalizat contractul, noi nu am primit niciodata o copie a acelui contract, dar in perioada martie-aprilie am avut cateva probleme cu vecinii din cauza galagiei, fapt pentru care am fost citati la sectia 1 pe politie din Judetul Galati pentru anumite declaratii, in cadrul acelor declaratii noi am specificat faptul ca nu avem un contract cu proprietara, iar dansa la aflarea acost vesti a legalizat probabil contractul. in lipsa noastra. In decursul locuirii noastre in apartament, am avut o problema cu tatal proprietarei care a intrat abuziv in apartament, facandu-i avansuri surorii mele, minore. Un martor poate confirma acest lucru, precum si o inregistrare vocala in care dansul recunoaste acest lucru. Din cauza neintelegeriol, am parasit apartamentul in mai, desi il aveam inchiriat pana in iunie, Garantia, reprezentand, 700 de lei, a fost oprita de proprietara pentru a aduce imbunatatiri apartamentului, de asemenea a fost o suma estanta la intretinere, pe care ceilalti doi locatari u au achitat-o. Zilele trecute am primit o instiintare cum ca ar trebui sa achitam 2375 de lei pentru intretinere, Electrica si restul imbunatatirilor aduse in apartament, dar mama mea este in afara tarii. Cum ar trebui sa procedez in lipsa unui contract de care eu nu stiu? In plus, dansa a trecut suma de 500 de lei ca plata a chiriei, insa noi am achitat 170 de euro lunar.
Cel mai recent răspuns: RoxanaA04 , utilizator 16:01, 5 August 2013
Contractul de inchiriere este titlu executoriu, daca a fost prezentat la Finante, capatand astfel data certa. Trebuie sa dovediti ca ati platit intretinerea, daca spuneti ca nu datorati acei bani . Daca mama nu se apara cum trebuie, o sa piarda procesul si o sa platiti tot, plus onorariu de avocat si mai apoi de executor.
Nu va puteti apara ca nu aveti contract, el exista . O sa fie si o sentinta impotriva dvs. Mai bine sa platiti acei bani.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un membru al asociației de proprietari dorește ca ,din sumele de bani provenite din închirieri să i se calculeze partea cuvenită,si din ea să i se plateasca sumele datorate la cheltuielile viitoare dariadraga dariadraga Sunt PREȘEDINTELE unei asociații de proprietari ,în 2017 sa schimbat țeava de gaze si s-au montat contoare individuale ,lucrarea fiind achitată din banii ... (vezi toată discuția)
Modernizare lift, sarcina platii Roger25 Roger25 Buna ziua, Sunt chirias de vreo 2 luni in bucuresti. In cazul in care s-a decis ca se vrea modernizarea liftului, si la intretinere lunar ne baga cate 60-70 ... (vezi toată discuția)
Reclamatie proprietar de apartament - inchiriere (nerespectarea indatoririlor) Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua, stau in chirie de 4 luni, iar la completarea contractului s-a realizat o anexa de predare-primire in care am trecut toate probleme imobilului cu ... (vezi toată discuția)