avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a pus în vedere sã motivez în drept cererea, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a pus în vedere sã motivez în drept cererea, sub sancþiunea anulãrii ei

Subiect: Contestatie la amenda ITM
Buna ziua , am facut o contestatie la amenda ITM, si am primit o comunicare adresa de la judecatorie , unde scrie:
in legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus , in calitate de petent , va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari , sub sanctiunea anularii cererii , aveti de indeplinit obligatiile de mai jos :

Veti mentiona de drept motivele pe care se intemeiaza cererea.
Eu am relatat pe larg, cauza contestatiei si cu dovezi.

Ce anume trebuie sa fac acum>?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:16, 9 August 2013
Probabil nu ati motivat contestatia pe articole din lege.

Ceva de genul
"In drept imi motivez contestatia pe art. x, y, z, din Legea x/anul si pe art. a, b, c din Legea y/anul"

Daca ati motivat corespunzator trimiteti o comunicare in care va mentineti punctul de vedere.

Nu aveti departament juridic in cadrul firmei sau vreun contract de colaborare cu un avocat/consilier juridic care sa va asiste la intocmirea/semnarea contractelor/litigiilor?

Daca nu este cazul, firma fiind mica, si nu aveti cunostinte juridice ar trebui sa solicitati un ajutor specializat din partea unui avocat ptr intocmirea intampinarii.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
cyan, moderator
cyan a scris:

Probabil nu ati motivat contestatia pe articole din lege.
.......................
Daca nu este cazul, firma fiind mica, si nu aveti cunostinte juridice ar trebui sa solicitati un ajutor specializat din partea unui avocat ptr intocmirea intampinarii.

Domnul care a deschis discuţia nu poate formula şi cererea de chemare în judecată, şi întâmpinarea.

El este cel care a formulat plângerea contravenţională, prin urmare nu are cum să întocmească şi să depună întâmpinare. Întâmpinarea o va depune cel care are calitatea procesuală de intimat în cauză. Într-un litigiu având ca obiect plângere contravenţională, cel care formulează plângerea are calitatea procesuală de petent, iar cel care se apără prin intermediul întâmpinării are calitatea procesuală de intimat.
In mod sigur formularea de "intampinare" nu este cea corecta, am vrut sa spun "raspuns la intampinare", notiune pentru care in termeni juridici nu cunosc definitia.:sorry:
Este posibil sa fie chiar "raspuns la intampinare"? :giggle:
Motivarea în drept a cererii de chemare în judecată nu se află printre motivele de anulare prevăzute la art. 194 - 197 NCPC, conform art 200 NCPC.
Deci puteți sta liniștit, iar dacă judecătorul vă va anula cererea după cele 10 zile puteți face cerere de reexaminare a anulării, unde veți fi citat.
Se va reveni asupra anulării dacă acesta este singurul motiv de anulare (motivarea în drept a cererii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare adresã în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã laur_ufo laur_ufo Buna seara,am depus o contestatie pentru anularea unei amenzi de circulatie si am primit o notificare in care mi se cere sa depun la dosar numele paratului ... (vezi toată discuția)
Nu înțeleg soluția instanței rotarescugeorge rotarescugeorge poate sa imi traduca si mie cineva pe intelesul meu solutia acestui proces? va multumesc Nr. unic (nr. format vechi) : Data inregistrarii 06.12.2013 Data ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva unui pv din 18.02.2013 (aproape un an) care nu a primit termen nici pânã în prezent catalina.p catalina.p Am depus in 18 02 2013 ( dupa intrarea in vigoare a NCPC-15 02 2013 ) la judecatoria specificata in PV , o contestatie la PV de contraventie intocmit de ... (vezi toată discuția)