avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans contract - cerere de restituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans contract - cerere de restituire

Buna ziua!!
Nu am stiut exact unde sa plasez intrebarea: sotul meu canta la nunti. A impacat o nunta pentru anul viitor, iar in baza unui angajament de mana facut intre ambele parti a primit un acont, din care jumatate a luat un singur baiat, iar cealalta jumatate s-a impartit la restul de 3. Intre timp mirii s-au razgandit si solicita acontul inapoi. Mentionez ca in acel angajament se mentioneaza ca "In cazul anularii petrecerii, acontul nu se restituie", dar sotul meu este amenintat. Ma intereseaza sa stiu ce valoare juridica are acest angajament si ce ar putea sa-i faca sotului meu in baza acestei hartii.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: monicutzmirel , utilizator 12:18, 6 August 2013
N-aveti pentru ce sa va temeti de miri. Aceea hartie va protejeaza in fata legii. Normal mirii cred ca hartia scrisa de mana nu are valoare, dimpotriva.
Are exact aceeasi valoare ca si cele scrise in el. Sa nu le restituie nimic.
sa inteleg ca oriunde ar merge cu aceea hartie sotul meu nu poate fi obligat sa dea banii inapoi? El este sunat si amenintat de mire si de unchiul miresei, iar baiatul care a luat cea mai mare parte din bani nu este de gasit. Noi ne-am gandit sa ii dea doar partea de bani care s-a impartit la 3 ca sa nu il mai ameninte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daruri de nunta ContSters154172 ContSters154172 Pe scurt. Sunt in divort. La nunta, acum 1 an, parintii si sora mea au pus impreuna 38000 lei. Parintii sotului, 0. La nunta au ramas din banii stransi 80000 ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Anulare nunta din cauza covid 19 antallorand94 antallorand94 Buna ziua ! Am avut programata nunta pe data de 09.04.2020 si din cauza epidemiei cauzate de coronavirus, am fost nevoiti sa o reprogramam, alegand data de ... (vezi toată discuția)