avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea anticipata - fara penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea anticipata - fara penalizare

Buna ziua!

Mama mea este nascuta la 8.03.1956 si lucreaza din data de 14.08.1975.

As dori sa aflu cu ce data isi poate face dosarul de pensie fara penalizare.
Mentionez ca nu a avut deloc intreruperi de activitate.

Va multumesc! :)
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:36, 6 August 2013
Pentru pensionare anticipata fara penalizare trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de 35 ani + inca 8, adica sa fi lucrat 43 ani
Se poate pensiona cu 5 ani mai devreme de limita de varsta.

Data pensionarii la limita de varsta este Iulie 2016, la 60ani si 4 luni, cu un stagiu de cotizare de 30si 4 luni

Daca la pensionarea pentru limita de varsta are nevoie de un stagiu de 30 ani si 4 luni si ea are 8 ani peste acest stagiu, nu se poate pensiona mai devreme?
O femeie nascuta in Martie 1956, are dreptul la pensie limita varsta in Iulie 2016
Pt a beneficia de pensie anticipata fara penalizare trebuie sa realizeze vechimea ceruta de lege - 30 ani si 4 luni + 8 ani, adica sa aiba la data solicitarii 38 ani si 4 luni
Va face aceasta vechime la data de 14 decembr. 2013 si poate solicita pensie anticipata (fara penalizare) incepand cu data de 15.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata! o femeie nascuta in nov.1956 si cu un stagiu de cotizare de 31 ani si 2 luni in ce conditii se poate pensiona, anticipat fara penalizare sau la ... (vezi toată discuția)