avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de inchiriere utilaj intre o persoana fizica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de inchiriere utilaj intre o persoana fizica si una juridica

Sunt persoana fizica si detin un TAF (tractor articular forestier). Vreau sa-l inchiriez catre o persoana juridica. cum se procedeaza? Este sufiecint un contract de inchiriere intre mine si firma in care se specifica suma lunara incasata? unde trebuie inregistrat?
Cel mai recent răspuns: maria2105 , utilizator 11:30, 6 August 2013
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la ANAF in termen de 15 zile de la data incheierii. Proprietarul va plati impozit din chirie. Acest contract este cu titlu executoriu, deci in cazul in care chiriasul nu plateste chiria poate fi executat silit pe baza acestui contract.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Ca si chirias(persoana juridica) trebuie sa inregistrez contractul ... andreea_lazar andreea_lazar Ca si chirias(persoana juridica) trebuie sa inregistrez contractul de chirie a spatiului pentru un magazin la Anaf? Multumesc. (vezi toată discuția)
Chirie, contract bogdan1999 bogdan1999 Cum se procedeaza sa inchiriem un imobil unui locatar in siguranta pentru Proprietar in cazul in care chiriasul nu plateste ??? Cum scap de aceasta frica ... (vezi toată discuția)