avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil in perioada de studentie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil in perioada de studentie

Buna ziua!
As dori sa aflu si eu mai multe informatii privind indemnizatia de crestere copil daca sunt studenta. Ma aflu in urmatorul caz. Am aproape 25 ani si acum 3 ani am absolvit o facultate la zi. In acesti 3 ani nu am lucrat, dar anul acesta voi incepe de la 1 octombrie o alta facultate de stat, la zi, fara taxa. Asta ar inseamna ca voi fi in primul an de facultate. Vreau sa raman insarcinata in acest prim an de facultate.As dori sa stiu daca voi beneficia de aceasta indemnizatie. Am citit in anumite forumuri si legi ca trebuie sa urmezi cel putin 12 luni de studii neintrerupte si in altele ca trebuie sa ai diploma de absolvire. Vreau sa stiu cum as putea proceda. Cat timp trebuie sa treaca de la inceprea facultatii pentru a avea un copil(inclusiv 9 luni de sarcina)! Daca trebuie sa ai 12 luni de studii neintrerupte, se ia in considerare si vacanta de vara? Stiu ca o sa vi se para ceva ciudat, dar as dori sa stiu cam in ce luna din an este bine sa raman insarcinata pentru a beneficia de aceasta indemnizatie? Exista o limita de varsta ca sa fii studenta si sa poti beneficia de indemnizatie in timpul acestei perioade?M-ar ajuta foarte mult acesti banuti , iar cu bebelusul nu pot astepta inca aproape 3 ani din motive familiale!!! Multumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: OanaSimion , utilizator 13:59, 6 August 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale facultatii.

2. - In aceste 12 luni intra si perioadele de vacanta.
- Pentru indemnizatia pentru CCC nu s-a pus niciodata conditia diplomei de licenta.

3. - Avand in vedere ca facultatea incepe pe 1 octombrie aunci ar trebui sa nasteti cel mai devreme in septembrie 2014.
- Deci... procedati in consecinta.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!!!!
O zi frumoasa!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului pentru mamele studente maria26 maria26 Implinesc 26 de ani in august, sunt studenta anul 3 la zi la spiru haret si sunt insarciata in luna a 7-a, as dori sa stiu daca asputea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)