avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizia de divor? - document oficial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizia de divor? - document oficial


ba la bancă, ba la dosarul de înscriere la master, mi se tot pretinde să prezint decizia de divorț.
cum respectivul document e cât un roman și, mai mult, prezintă informații personale dintr-un episod deloc plăcut din viața mea, aș vrea să evit ca orice neavenit să-și bage nasul în rufele mele murdare.
există vreo posibilitate de a a obține un certificat de divorț, un document care să înlocuiască numita decizie?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 17:54, 6 August 2013
Din cate stiu eu, nu.Peste tot se cere sentinta de divort cu stampila de la judecatorie cu privire ca este sentinta definitiva si irevocabila. Pentru mama era nevoie de acest sentinta de divort si dupa 26 de ani. Desi dupa parerea mea, doar la schimbarea CI sau la o alta casatorie este necesar, nicidecum ptr banca sau alte institutii.
secretara de la școală știe detalii suculente despre divorțul meu și nu le-a putut afla decât din dosarul meu personal la care are acces.
de câte ori trebuie să completez un dosar și mi se cere certificatul de căsătorie, sunt obligată să prezint decizia.mă-ntreb unde-i dreptul meu la intimitate, în acest caz.
V-ati pastrat numele dupa casatorie sau de ce ar trebui sa prezentati hotararea de divort?
păi, am zis deja ... ăsta-i documentul prin care mi se cere să-mi justific statutul civil. am revenit la numele de pe certificatul de naștere.
ideea e că de-ndată ce mi se solicită să bifez căsuța ...divorțat, am automat nevoie de documentul în cauză.
e neplăcut. consider că cel care a provocat mizeriile trebuie să poarte povara lor, nu victima acestuia.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
lara12, utilizator
Nu stiam ca divortat este o stare civila.
De altfel am mari indoieli ca exista o lege care sa va oblige sa duceti undeva hotararea de divort.
Ar fi utila interventia unui avocat acum sa ne lamureasca.

Eu as bifa necasatorit (lucru conform cu realitatea) si mi-as vedea de viata.
Dupa ce am divortat de primul sot mi-am pastrat numele in urma casatorie (dintr-o convingere copilareasca in impacare) si aveam nevoie de hotararea de divort pentru a justifica diferenta de nume dintre certificatul de nastere si cartea de identitate.
In cazul dvs nu vad la ce foloseste mentiunea de divortat.

Alte discuții în legătură

Hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex m eugen82 eugen82 a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi ... (vezi toată discuția)
La schimbare buletin trebuie prezentat certificat de nastere copil minor gabriel_le gabriel_le Buna seara, Am fost azi sa-mi schimb cartea de indentitate... am fost surprins sa aflu ca am nevoie de certificatul de nastere al copiilor cu varsta pana in ... (vezi toată discuția)
Certificat stare civila alina81 alina81 Buna seara, As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se ... (vezi toată discuția)