avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Care sunt regulile dupa care se imparte terenul (agricol, fâneață etc).
Suntem 5 frati. majori, fratele mai mare sustine că el fiind cel mai mare are dreptul sa își aleagă teren sau alte bunuri unde vrea el, nu vrea sa împărtim in mod echitabil terenul. Mentionez ca terenul este de mai multe categorii si productiv și mai putin productiv. El vrea sa iși aleagă numai acolo unde este productiv. Întrebare : daca ajungem in instanta, aceasta după ce criterii va stabili impartirea terenului, va tine cont de faptul ca el este cel mai mare ? Va pune parcelele in ordine varstei, de la cel mai mare pana la cel mai mic in cote egale?
Spunrti-mi va rog are el drptul sa aleagă unde vrea ? exista in codul civil asa ceva sau numai abureli de la el. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
petros1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:32, 6 August 2013
Cotele sunt egale insa va trebui sa va intelegeti amiabil sau sa va judecati.
Daca va intelegeti la bani puteti rezolva.
Daca va intelegeti intre voi la parcele rezolvati.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Toti copii au drepturi egale. Daca va intelegeti dezbateti succesiunea pe cale amiabila la notar, daca nu in instanta, nu inainte de a lua o incheiere prealabila si obligatorie de la notar. Nu exista criteriul de varsta. Ctele vor fi egale. La partaj puteti cere sulta daca parcelele sunt mai mici sau nu sunt productive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am o întrebare pentru dvs.suntem 3 frați și avem ... anechitei anechitei Buna ziua.Am o întrebare pentru dvs.Suntem 3 frați și avem de dezbătut o moștenire compusa din 2 case și 3 hectare de pământ împărțite în 15 ... (vezi toată discuția)