avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare montatori schele
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare montatori schele

Este obligatorie autorizarea montatorilor de schele? Exista lege sau H.G. care impune aceasta autorizare?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 8 August 2013
Legea ssm nr. 319/ 2006 art.13 Angajatorii sunt obligati:
-lit.i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
Se da decizie scrisa la nivel de firma, in care se nominalizeaza persoanele autorizate de catre angajator sa efectueze montarea schelelor. Se stabilesc prin decizie atributiile persoanelor autorizate, legate de aceasta activitate, plecand de la instructiunile tehnice livrate de catre furnizorul schelei si tinand cont de prevederile Cerintelor minime de securitate si sanatate pentru utilizarea in munca de catre lucratori a echipamentelor de munca, aprobate prin HG nr. 1146/ 30.08.2006.
Se face instruirea persoanelor nominalizate si se da un test scris sistem grila, din bibliografia de studiu. Testul se noteaza si se arhiveaza, fiind prezentat organelor abilitate de control, la cererea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal montare schela ASUL28 ASUL28 Buna ziua Ma puteti ajuta,va rog cu un model de proces verbal montare-demontare schela metalica.Sau ce ar trebui sa cuprinda.Multumesc! (vezi toată discuția)
Obligativitate calificare meserie pentru autorizare interna ssm legea 319/2006? cyan cyan Art.13 lit. i) din Legea SSM nr. 319/ 2006 prevede ca angajatorii sunt obligati \"să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor ... (vezi toată discuția)