As putea face sesizare la ITM daca angajatorul imi cere sa fac o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor desi eu nu-mi doresc asta?Am cerut sa fiu data in somaj deoarece am dreptul dar mi s-a spus ca nu poate face asta deoarece in organigrama firmei pe postul pe care il ocup figureaza doar o pers si asta ar insemna desfintarea postului, si nu poate face asta.Mentioneaz ca am foat aleasa sa fiu data afara deoarece firma se afla intr-o situatie economica proasta si nu din motive disciplinare.
In cat timp ar putea veni ITM sa constate neregulile?Ce se mai poate face daca pana vine ITM eu apuc deja sa fac cererea de incetare CIM cu acordul partilor?
coolgirl2013 a scris: "...... Ce se mai poate face daca pana vine ITM eu apuc deja sa fac cererea de incetare CIM cu acordul partilor ? ...."
Cine va obliga sa faceti o astfel de cerere ? Nu este o prevedere a codului muncii in acest sens. Trebuie sa insistati, sa faca firma propunere scrisa catre dvs. pentru incheierea amiabila a CIM, cu acordul partilor.
Pai asta doreste angajatorul sa faca, sa incheiem cu acordul partilor, dar alegerea asta nu-mi permite sa pot beneficia de indemnizatia de somaj.Poate fi adevarat ca nu poate desfinta postul deoarece in organigrama figureaza o pers pe postul respectiv, functia mea fiind luata de un alt angajat al firmei?