avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pun presiuni asupra mea sa imi dau demisia!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pun presiuni asupra mea sa imi dau demisia!

In cursul zilei de azi am fost sunat de o persoana de la departamentul Personal al firmei unde sunt angajat, care mi-a spus sa imi depun demisia pentru ca ei nu pot desfinta postul, altfel vor demara procedura de "Necorespundere profesionala". Din punctul meu de vedere este un abuz din partea firmei si as vrea sa stiu daca e bine ce fac, adica sa nu imi dau demisia.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:34, 8 Martie 2010
Demisia reprezinta actul unilateral al salariatului. Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia.
Daca vor sa inceapa procedura de necorespundere profesinala lasati-i s-o faca.
Au ales exact procedura cea mai greoaie si care poate fi motivata cel mai greu (aproape imposibil) de catre angajator.
Nu inteleg de ce nu pot desfiintare de post. Daca este vorba de o concediere individuala, ei vor putea repune postul in organigrama fara sa astepte cele 9 luni (care se aplica numai la concedierea colectiva).

Trebuie sa stiti ca daca va dati demisia nu veti putea beneficia de somaj. La fel si in cazul incetarii prin acordul partilor.

Deci, lasati-i pe ei sa faca urmatorul pas.
daca au motive sa va considere necorespunzator, probabil ca e de preferat sa va dati demisia.. daca stiti ca sunteti apt si bine pregatit ptr a ocupa acel post.. reclamati la seful firmei inc auza si daca el este la originea acestor presiuni faceti reclamatie la itm
1. In nici un caz sa nu va dati demisia sau sa faceti cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor pentru ca, in acest caz, nu aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Nu va poate obliga sa faceti asa ceva. Lasati pe angajator sa aiba initiativa.
2. Daca va concediaza pentru necorespundere profesionala (art. 61d din Codul muncii) aveti dreptul la indemnizatie de somaj.
3. In acest din urma caz trebuie respectata procedura legala, in caz contrar decizia de concediere devine nula si o puteti contesta in instanta. Pentru asta cititi art.61-64 din Codul muncii si art.77 din CCMUNN pe anii 2007-2010 si urmariti respectarea procedurii legale.
=D>Solicitati-le sa va dea un ordin de serviciu...daca este asa de urgent!:) Glumesc...

Formulati in scris o cerere prin care raspundeti/aduceti la cunostinta conducerii/angajatorului dvs. faptul ca in urma discutiei cu "X" de la Departamentul "Y", intelegeti sa nu dati curs presiunilor care se fac in legatura cu solicitarea lor de a demisiona ca urmare a faptului ca nu pot desfiinta postul, precum si ca in mod abuziv ati fost amenintat cu faptul ca se va "demara procedura de necorespundere profesionala"...

Inregistrati la Serviciul Registratura aceasta cerere, pastrandu-va un exemplar cu nr. de inregistrare.

Ar fi indicat sa aveti si un martor privind sustinerile dvs. si sa va pregatiti psihologic pentru un eventual litigiu de munca...daca dvs. considerati ca este cazul sa continuati sa va aparati drepturile.:)
Bafta!
Nu sunteti obligat sa va dati demisia nici sa ocupati alt post fara acordul dvs.(daca vi se va propune). Lasati-i sa faca primul pas. Veti avea castig de cauza in cazul "necorespunderii profesionale".

Alte discuții în legătură

Demisie"fortata" nicusorilinca nicusorilinca ni se intampla un lucru ciudat...am fost supusi unor presiuni,amenintati ca daca nu semnam o forma de reconversie profesionala vom pirde niste drepturi(doua ... (vezi toată discuția)
Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Desfaceare contractului cu necorespundere profesionala Pacuraru Claudia Pacuraru Claudia Buna ziua! Sotul meu a fost angajat acum 4 luni la o firma cu capital strain pt un proiect, dar pe perioada nedeterminata. Din pacate, proiectul nu se mai ... (vezi toată discuția)