buna ziua as vrea sa stiu si eu ca sotie supravietuitoare care vine la partaj cu fosti socri si frati celui decedat cat culeg fiecare din partaj multumesc
In masa succesorala intra dar bunurile proprii ale decedatului si numai partea lui din bunurile comune.
La dvs bunurile sunt comune sau au fost proprii ?
an masa succesorala a intrat o masina ford mondeo evaluata la 26400 care am cumparat-o cu sotu anpreuna niste masini de gaurit firez electric hrupe pentru filetat tevi si burghie pentru gaurit beton care a fost an suma de 6750 acestea sa pus pretu spus de socri suma de 22320 au fost bani pe care i-am avut anpreuna cu sotu la bancadar acesti bani eu i-am scos pentru a face anmormantarea monumentu funerar si pomenirile un drept de creanta anvaloare de 15750 ce reprezinta anbunatatirile la imobil din pasivul succesoral mi sa scazut jumatate din bani cheltuiti deoarece cripta este de doua locuri vreau sa mentionez ca eu am facut toate cheltuielile de anmormantare si monumentu funerar din bani avuti la banca anpreuna cu sotu ma m-ai oblia ca din bani proveniti ca ajutor de anmormantare de la casa de pensi sa-i anpart cu ei plus suma de 2000de lei pe care i-am primit de la firma sotului ca ajutor eu am facut recurs va rog sa-mi spuneti ce sanse am pe recurs va multumesc
Asta trebuia sa spuneti i Instanta, nu noua. Ei au decis in conformitate cu probele existente in dosar. Acum, aici, e tardiv. Puteti face recurs, daca nu au trecut 15 zile de la comunicarea hotararii.
eu am facut recurs am dus toate chitantele facturi tot dar din pacate nimeni nu ma ascultat as avea vreo sansa sa castig an recurs nu m-ai stiu ce sa fac
Doamna, ce nevoie aveti de masini de gaurit si filetat ? Trebuia sa cereti sa li se atribuie lor sau sa se vanda, la fel orice lucru de care nu aveti nevoie. In afara de active, toti , in limita cotelor mostenite, aveti de suportta si pasivele.. adica datorii la banca, costuri cu inmormantarea etc. Aveti sanse la recurs.. ca daca n-ar fi, nu s-ar face, insa incercati sa vorbiti acolo , sa aduceti dovezi, sa aveti avocat care sa administreze acele dovezi.
Succesiune
sebibutu
Bună seara.
Cei doi soţi sunt recăsătoriţi. Soţul are un copil, soţia alţi doi copii. Între timp soţia moare. Cum se face actul de succesiune ? (vezi toată discuția)