buna ziua as vrea sa stiu si eu ca sotie supravietuitoare care vine la partaj cu fosti socri si frati celui decedat cat culeg fiecare din partaj multumesc
va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pot cere pe recurs sa li se atribuie lor bunurile din masa succesorala masina si sculele si suma care ramane pana la sulta care ramane sa le dau tot lucruri din casa eu nu am de unde sa le dau bani va rog ajutati-ma cu un raspuns
am avut avocat credeti-ma ca nu m-ai stiu ce sa cred an masa succesorala se trec bunurile comune ale sotilor sau doar a celui decedat daca puteti sa-mi spuneti?
Masa succesorala e compusa din bunurile proprii ale decedatului si 1/2 din bunurile comune cu sotul supravietuitor.
Chiar daca impartiti o drujba, 1/2 din ea e deja a dvs daca e achitata din bani comuni in timpul casatoriei , iar cealalta o impartiti cu alte rubedenii.
eu nu m-ai anteleg an activul succesoral a intrat o masina ford care a fost evaluata la 26400lei pe care am cumparat-o amandoi masini de gaurit firez si alte scule pe care sa pus o suma la apreciere an valoare de 6750lei si mani avuti an banca 22320lei pe care eu i-am scos si am facut anmormantarea cavoul si parastasele si un drept de creanta an valoare de 15750 reprezentand contravaloarea anbunatatirilor si a rezultat valoarea masei succesorale an valoare de 4160250lei si cu dreptu de creanta de 15750lei a rezultatsuma de 573525lei din care lor le revine 38235lei adica 2/3 lor
Succesiune
sebibutu
Bună seara.
Cei doi soţi sunt recăsătoriţi. Soţul are un copil, soţia alţi doi copii. Între timp soţia moare. Cum se face actul de succesiune ? (vezi toată discuția)