avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara se poate mari?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara se poate mari?

In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi la bunici stau de 17 ani,adica de cand m-am nascut, si pe care l-am cunoscut la proces) .
Acesta imi acorda o pensie alimentara de nimic 50 de Euro pe 4 luni, motivul " Iti trimit mai multi odata" ,lucreaza in Italia.
Parintii celei mai bune prietene sunt de asemenea divortati dar ei tatal ei ii plateste pensia alimentara lunar si nu atat de putin .
Tinand cont ca impartita pe 4 luni a mea consta doar in 50 de lei/luna , se poate mari ?
Un copil mic nu il cresti cu 50 de lei pe luna, dar unul care e in prag de bacalaureat si de faculatate?
Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg... bunica vrea sa il dea iar in judecata acum cat mai este in tara :sorry:
Cel mai recent răspuns: MunteanuCarmen , utilizator 10:43, 8 August 2013
Cat s-a stabilit pensie atunci cand s-a stabilit ? Anul trecut, prin ce actiune ai ramas cu bunica, cine si ce a cerut in instanta ?Atunci nu s-a cerut si recalcularea pensiei ?
Nu stiu cand s-a stabilit ultima data pensia , anul trecut tata a fost chemat de mai multe ori la proces si nu s-a perzentat niciodata. A fost nevoit sa vina in tara. Si nu era prezent cand am fost luata sub tutela de bunici.
Procesul a fost inital realizat ca el sa vina sa imi faca buletin pentru ca implineam 17 ani si nu aveam buletin. Judecatoarea a decis ca bunicii sa primeasca tutela ca sa poata sa imi faca buletin fara tata. Bineinteles ca el a aparut imediat dupa proces.
Juristul cu care am vorbit cand era si tata i-a explicat ca este nevoie de mai multi bani dar aparent el nu a inteles treaba asta . Atunci pe moment spunea ca: "Da o sa ii trimit ne intelegem noi " el nu a mentionat nici un fel de suma atunci ca sa ma trezesc apoi cu treaba asta.
ok, bunica sa ceara pensie de 1/4 din venitul net al tatalui sau daca nu lucreaza sau nu ii puteti dovedi salariul, din salariul minim pe economie din Italia, va puteti folosi de hartiile din vechiul proces in care s-a dovedit ca e in Italia .
Multumesc muilt pentru ajutor :3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere a minorului Voicu Alexandra Valentina Voicu Alexandra Valentina Bună ziua , părinții mei s-au despărțit în urmă cu 6 ani , dar prin divorț în luna iunie 2018. În tot acest timp eu am stat la bunicii din partea ... (vezi toată discuția)
Mama plecata in italia in proces cu concubinul pentru stabilirea domiciliului stabil al minorului de 4 ani si pensie alimentara. angelicass angelicass Sunt plecata in Italia la munca am un minor de 4 ani care locuieste cu parinti mei acolo unde am si eu domicililul stabil,am introdus actiune pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere a copilului flor93 flor93 Buna ziua. As avea nevoie de cateva raspunsuri daca se poate. casatoriti de 4 ani, cu o viata formata in italia de 10 ani. sotul meu a lucrat aproape mereu, cu ... (vezi toată discuția)