avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat

Buna ziua! Ma aflu in Italia impreuna cu fiica si tatal ei de un an de zile. Credeam ca stau doar pt o luna, doar ca m-am razgandit.Acum cand vreau sa plec acasa am descoperit ca pasaportul fetei a expirat de de doua saptamani si plecarea o am pe 16 august. As putea sa trec de vama cu pasaportul expirat sau trebuie sa-l reinnoiesc in Italia inainte de a pleca?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:58, 7 August 2013
Puteti obtine titlu de calatorie de la Consulatul Romaniei in Italia. Cu pasaport expirat nu puteti calatori.
Se prea poate ca nici titlul de calatorie sa nu il obtineti in timp util.
Daca veti calatori terestru, puteti veni si cu ala expirat, daca veniti cu avionul, nu va puteti imbarca fara acte valabile, amanati plecarea pana obtineti titlul de calatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)
Document expirat Roxdia Roxdia Sunt in Italia, as dori sa plec in România. Menționez că am buletinul expirat si pasaport nu am deloc. Titlul decalatorie îl pot lua după ce i-au bilete ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)