avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezumtia de nevinovatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezumtia de nevinovatie

Buna seara!
am primit acasa o instiintare ca in 10 zile zile sa aduc probe care sa sustina "de fapt si de drept" tot ce am scris in contestatia unei amenzi si suspendarii permisului 30 de zile.Am depasit cu 10 km/h pe trecerea de pietoni drumul fiind fara marcaj iar autoutilitara depasita era oprita in intersectie.
Am rugat agentul sa-mi spuna cum ar contesta el PV-ul.Mi-a zis sa scriu ca drumul nu-i marcat iar ca indicatorul nu era vizibil din cauza autoutilitarei depasite in intersectie.Plus ca PV-ul e greisit -am virat la stanga si nu la dreapta.Am depus contestatia cu 3 poze ale locului,procesul verbal copie de la agent ateptand sa ma cheme la judecata.
Numai ca in 10 zile tb sa mai aduc si 2 copii dupa PV,numele martorului-soferului autoutilitarea(pot sa-l ia singuri din copia PV-lui).
Intrebare:Avand in vedere cauza Anghel contra Romaniei de la CEDO, referitoare la prezumtia de nevinovatie cine se bucura de aceasta:eu sau PV-ul care e intocmit gresit?Ce ma sfatuiti sa fac?

Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
eualexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:45, 7 August 2013
Va trebui sa respectati prevederile noului cod de proc. civila, art. 200, altfel cererea va fi anulata.
Prezumtia de nevinovatie este valabila pe fondul problemei, iar ce va solicta instanta sunt chestiuni de procedura privind sesizarea instantei..
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie retinere permis trecere pietoni AdrianBT AdrianBT Buna ziua. Am, va rog, o suma de nelamuriri referitoare la contestatia unui proces verbal de retinere a permisului auto: Mai intai faptele: Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasire linie continua ritter76 ritter76 Am avut azi urmatoarea situatie: Veneam acasa dinspre Brasov spre Buzau, si la un moment dat intr-o localitate ma trezesc in spate instantaneu cu o masina ... (vezi toată discuția)
Depasire in zona de actiune a indicatorului "depasirea interzisa" mihai.bratescu mihai.bratescu Buna ziua, In ziua de 28.11.2009, orele 17:20, in timp ce conduceam autoturismul in raza localitatii Ogra, jud. Mures, pe, DN 15, E 60, Km. 53 + 300 in ... (vezi toată discuția)