avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfacere contract vanzare cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfacere contract vanzare cumparare cu uzufruct viager

Am si eu o intrebare.am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager intre mine si bunicul meu.in acest contract mai este trecut si sotia lui de a doua tot cu uzufruct viager.in contract scrie k ei au primit bani de la mine in intregime inaintea autentificarii prezentului contract si ca eu intru in posesie dupa autentificarea contractului si stingerea uzufructului.a ea este trecuta in contract cu numele ei inainte sa ia numele nostru.acuma ea vrea sa desfaca contractul bunicul meu sa le de a copiilor ei.ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:29, 16 August 2013
Doar imobilul in care sta batranul face obiectul contractului de uzufruct? Daca da, atunci nu aveti nimic de facut decat sa asteptati pana la decesul batranului....Imobilul pe care l-a vandut nu mai poate intra in masa succesorala a acestuia, astfel ca fiul mentionat de dvs. nu poate mosteni acest imobil in nici o cota! Pentru celalalt imobil, adica al doilea corp de casa cu doua camera, nu ati mentionat nimic, astfel ca nu va pot sfatui....Daca terenul pe care este construit, este indiviz cu al primului imobil, atunci, abia dupa ce veti intra in posesia acestuia veti putea sa rezolvati situatia definitiv, prin partaj sau prin alt mod legal..
am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager intre mine si bunicul meu.in acest contract mai este trecut si sotia lui de a doua tot cu uzufruct viager.in contract scrie k ei au primit bani de la mine in intregime inaintea autentificarii prezentului contract

Daca dvs aveti contractul de vanzare doar cu bunicul, la care ei va referiti cand ziceti ca au primit banii? Fiind unic proprietar, numai bunicul a primit.
Daca dreptul de uzufruct e instituit pt toata suprafata vanduta ( casa formata din doua imobile), nu puteti sa-l lasati pe fiu sa stea fara acordul uzufructuarilor.
Sotia nu are ce desface sau ataca, doar sa-l convinga pe bunic sa ceara in instanta anularea contractului. Nu cred ca sunt sanse sa obtina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)
Contracte vanzare cumparare ocineanugeorgiana ocineanugeorgiana eu si sotul meu locuim de 10 ani cu bunica lui care i a facu contract de vanzare cumparare acum 12 ani in care se specifica care drept de uzufruct viager atat ... (vezi toată discuția)