avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... leasing auto - posibilitatea utilizatorului de a vinde ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

leasing auto - posibilitatea utilizatorului de a vinde masina

vreau sa cumpar o masina care este inca in leasing. mi s-a spus de catre utilizator (societate) ca la predarea banilor mi se va elibera o factura impreuna cu masina , talonul si cele doua chei urmand ca in maxim o saptamana sa imi dea si cartea de identitate. este legal ? exista vreun risc sa imi pierd banii ? va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: tinum2005 , utilizator 20:28, 17 Martie 2009
trebuie sa aveti acordul firmei de leasing, intrucat utilizatorul nefiind proprietarul masinii, nu poate sa o instraineze in mod valabil.
Este acest acord al firmei de leasing o "gaselnita" sau este o chestie absolut legala?
Trebuie ca acest acord sa fie unul scris in care sa se specifice ca firma de leasing este de acord ca utilizatorul sa imi vanda masina sub rezerva ca leasingul sa fie achitat in urmatoarele zile de catre utilizator?
Ar fi mai indicat un antecontract de vanzare - cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina careia nu i-a fost achitat leasing-ul cri.sta cri.sta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu lamuriri privind situatia pe care o expun mai jos? In luna mai 2009 am cumparat o masina second hand de la o firma, ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina scoasa de la fisc calamirop calamirop Buna ziua, Am cumparat o masina de la un prieten. Am facut contract de v-c si el a scos-o de la fisc. Pe talon scrie instrainat catre \\"numele ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare pe un bun aflat in leasing Aura2 Aura2 Pot face antecontract de vanzare cumpararea avand ca obiect utilaje aflate in leasing? (vezi toată discuția)