avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare-cumparare pe un bun aflat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare-cumparare pe un bun aflat in leasing

Pot face antecontract de vanzare cumpararea avand ca obiect utilaje aflate in leasing?
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 10:39, 30 Noiembrie 2013
daca in contractul de leasing se mentioneaza ca se poate, da. dar bine ar fi daca faceti asta sa obtineti acordul titularului.

daca apar interdictii de instrainare si grevare cu sarcini, nu.

oricum e un risc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
antonia77, utilizator
Este obligatoriu sa obtineti aprobarea societatii de leasing, in caz contrar tot dvs veti fi utilizatorul caruia ii vor fi emise facturi. Acordul trebuie sa fie scris, societatea de leasing urmand sa factureze tarele de leasing/asigurare pe noul utilizator.
Puteţi face liniştită un antecontract, prin care să vă asumaţi obligaţia transmiterii dreptului de proprietate prin contract de v/c după momentul la care veţi deveni proprietar asupra bunurilor.

Mai mult, nici nu aveţi nevoie de acordul firmei de leasing pentru un astfel de act, care nu este un act de dispoziţie (nu transmite dreptul de proprietate) ci instituie doar o obligaţie de a face (de a încheia, atunci cînd veţi fi proprietar, actul translativ de proprietate).
Cine ar avea calitatea de promitent cumparator nu stiu cat de incantat ar fi. Mai ales ca de obicei la antecontract se achita si un avans. Cine da avans pe un bun, unei persoane care nici macar nu e proprietar. La auto cel putin, la leasing, in cartea masinii e trecuta firma de leasing la proprietar. E mai greu sa promiti sa vinzi ceva ce nu ai.
Doamna, raspunsul meu e intemeiat strict pe considerente juridice. Intrebarea era pot face?... Iar raspunsul meu a fost din punct de vedere juridic, da.

Acuma, ca va gasi un promitent cumparator, ca acela va fi dispus sa achite un avans, ca e usor sau greu, sunt chestiuni care tin nu de domeniul dreptului, ci, hai sa spunem, de domeniul puterii de convingere a promitentului cumparator.

Prin urmare, in opinia dumneavoastra, se poate sau nu? Asta e intrebarea. Suna hamletian, dar n-am ce face.

Alte discuții în legătură

Radiere drept de proprietate din cartea funciara- modalitati de impiedicare! Isabela68 Isabela68 Am un ante-contract de vanzare cumparare incheiat in 2007, la care am achitat un avans de 25.000 E. In conditiile actuale nu mai pot achita diferenta de bani ... (vezi toată discuția)
In proces pot castiga daca doresc sa dau banii inapoi primiti intr-un precontract? andra7 andra7 As avea nevoie URGENTA de un raspuns..multumesc anticipat...sa va spun pasul meu: detin o hala, am semnat acum vreun an un precontract din care am primit ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)