Este obligatoriu sa obtineti aprobarea societatii de leasing, in caz contrar tot dvs veti fi utilizatorul caruia ii vor fi emise facturi. Acordul trebuie sa fie scris, societatea de leasing urmand sa factureze tarele de leasing/asigurare pe noul utilizator.
Puteţi face liniştită un antecontract, prin care să vă asumaţi obligaţia transmiterii dreptului de proprietate prin contract de v/c după momentul la care veţi deveni proprietar asupra bunurilor.
Mai mult, nici nu aveţi nevoie de acordul firmei de leasing pentru un astfel de act, care nu este un act de dispoziţie (nu transmite dreptul de proprietate) ci instituie doar o obligaţie de a face (de a încheia, atunci cînd veţi fi proprietar, actul translativ de proprietate).
Cine ar avea calitatea de promitent cumparator nu stiu cat de incantat ar fi. Mai ales ca de obicei la antecontract se achita si un avans. Cine da avans pe un bun, unei persoane care nici macar nu e proprietar. La auto cel putin, la leasing, in cartea masinii e trecuta firma de leasing la proprietar. E mai greu sa promiti sa vinzi ceva ce nu ai.
Doamna, raspunsul meu e intemeiat strict pe considerente juridice. Intrebarea era pot face?... Iar raspunsul meu a fost din punct de vedere juridic, da.
Acuma, ca va gasi un promitent cumparator, ca acela va fi dispus sa achite un avans, ca e usor sau greu, sunt chestiuni care tin nu de domeniul dreptului, ci, hai sa spunem, de domeniul puterii de convingere a promitentului cumparator.
Prin urmare, in opinia dumneavoastra, se poate sau nu? Asta e intrebarea. Suna hamletian, dar n-am ce face.