avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administarorul judiciar notifica firma la care e ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administarorul judiciar notifica firma la care e administraor

Avem un "consotiu", nu doar un singur avocat care se ocupa de dosarul de insolventa la o firma la care sunt colaboratoare. In afara de reprezntarea in dosarul fata de banca la care avem un credit restant, alt ceva nustiu sa fi facut.
Aaa.au aprobat platile facute. Nu s-au preocupat in niciun fel de recuperarea creantelor care le avem de incasat.

Dar, surpriza, am primit notificare de la ei. Deci administratorul judiciar isi notifica clientul pentru neplata facturilor. E posibil asa ceva ?
Incercati sa va exprimati mai clar.
Avand in vedere ca vorbiti de administrator judiciar constat ca este vorba de o societate care este in insolventa si nu are ridicat dreptul de administrare. In acest caz societatea este cea care trebuie sa se preocupe de recuperarea creantelor sale dar si de plata datoriilor. Colaborarea cu administratorul judiciar nu este asa cum isi doreste acesta,astefl ca notificarea scisa este modalitatea pe care a gasit-o pentru comunicare.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
adelaida_07, utilizator
Multumesc mult.
Dar tot imi e ceva neclar: Tribunalul Bucuresti a decis remunerarea cu cate 2000 lei , fara TVA a fiecarui administaror judiciar, DAR noi le platim lor, fiecaruia in parte peste 5000 lei fara TVA lunar.
Nu ar fi trebuit respectata decizia Tribunalului ? Si daca aceste sume , onorarii trecute in deciziile tribunalului sunt ..facultative..de ce se mai trec ?
Cu multumiri anticipate,
Cristina
Buna seara .
Diferentele pot fi onorarii de suucces ale administratorilor judiciari,pentru valorificarile efectuate in dosarul in cauza .Insa important este ceea ce a decis instanta,in hotararea de deschdere a procedurii. Hotararea trebuie respectata ad literam .Sa stiti ca sunt si cazuri inverse , cand judecatorul/completul decide ceva,si lichidatorul primeste mai putin,deci in Romania este posibil tot.
Cu stima,
Marius Bote .
Din pacate mesajele dvoastra sunt neclare si nu aveti cum sa primiti vreun raspuns atata timp cat nu incercati sa ne transmiteti informatii clare.

Tribunalul nu numeste mai multi administratori judiciari la o firma insollventa, ci doar unul singur. La prima adunarea a creditorilor, printre altele, se confirma administratorul si se poate propune un alt onorariu. De aici, poate diferenta intre ce a decis instanta si ceea ce platiti dvoastra.
Da. Cred cal nu am eu acces la toate datele, informatiile.
Dar dosarul Tribunalului Bucuresti , S3. emis in oct 2012 este public. In adresa de la Tribunal (eu doar pe aceasta o am) se spune " desemneaza in calitatea de administrator judiciar pe consortiul format din practicieni in insolventa...
Imi cer scuze ca nu mentionez toate detaliile. Asta este si pentru ca, sunt convinsa, nu mi se spun toate detaliile, ci doar ce se vrea.
Eu doar le ofer consultanta financiara si este pentru prima data cand ofer astfel de consultanta unei firme in insolventa.
Multumesc inca odata. Inca odata, scuze ca nu va ofer si alte detalii :(

Si ca sa va faceti o impresie despre cum/ce se procedeaza in unle companii: administratorii judiciari nu au fost platiti de 2 luni din lipsa de disponibilitati (existau bani strict pentru salarii, buget- si astea platite cu intarziere, transport marfa, utilitati). Mi s-a spus ca administratorul judiciar a blocat platile ( plata unei chirii restante, dar aferenta peroadei de dupa deschiderea procedurii de insolventa) pana nu li se platesc lor facturile. Sunt curioasa cand vor fi plati de salarii , la fel vor proceda...?!
O zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa aNak1n aNak1n Buna ziua, societatea la care am lucrat a intrat in insolventa pe 27 mai.Pana pe 15 iulie toti angajatii au fost trimisi in somaj, societatea ramanand datoare ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Insolventa bogzy83 bogzy83 Buna tuturor In urma cu aproximativ o luna, firma la care lucra prietena mea a intrat in insolventa si ca atare i-a fost desfacut contractul de munca, la ... (vezi toată discuția)