avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor

am o fetita de 1 an si tatal ei (cu care am trait in concubiaj) ne-a parasit.A recunoscut copilul. Este obligat la pensie alimentara si care este cuantumul, el aflandu-se in somaj.
Cel mai recent răspuns: maurora2012 , utilizator 21:24, 8 August 2013
daca tatal biologic al minorei a recunoscut copilul trebuie sa inaintati instantei de judecata o actiune in vederea incredintarii minorei si cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare pe care instanta o va stabili in functie de veniturile acestuia. Pensia alimentara se va plati de la data formularii actiunii
la ce instanta trebuie sa ma adresez pt sectorul 3 si ce documente trebuie sa am. Este nevoie de un aparator
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
maurora2012, utilizator
La judecatoria sector 3- copie dupa buletinul dvs, certificatul de nastere al copilului, cerere si cam atat.
V-ar fi mai usor sa aveti avocat, insa nu-i obligatoriu sa aveti. Puteti apela doar pt redactarea cererii daca nu va descurcati.
ce costuri implica ? cat dureaza acest proces?
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
maurora2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor rezultat din concubinaj Hldegarde Hldegarde Buna ziua,am o situatie un pic delicata .Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din aceasta rezultand o fetita in varsta de 8 luni in prezent .Tatal sau ne-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fara divort coribri coribri Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)