avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Au dreptul sa iti taie un bon de masa pt 3 minute ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Au dreptul sa iti taie un bon de masa pt 3 minute intarziere la servici?

Buna ziua, pe sotul meu l-au anuntat azi ca ii vor taia un bon de masa pt ca a intarziat 3 minute. Va rog sa imi spuneti daca au dreptul sa faca asta. Au zis ca trebuia sa sune ca intarzie, sotul meu a spus ca era pe scari si nu a vazut rostul sa mai sune. Mie mi se pare a bataie de joc! Este vorba de o firma nemteasca mai exact de o multinationala, din ce stiu nu au voie sa faca asta, adica nu cred ca au dreptul! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 8 August 2013
Eu zic ca suma e prea mica ca sa intre intr-un conflict cu firma respectiva. Pe viitor sa plece un pic mai devreme de acasa. In general razboiaele cu angajatorii se termina in favoarea lor. Iar aici suma e prea mica.
stiu ca suma e prea mica, ideea este ca isi bat joc de oameni, mi se pare un abuz ce fac ei. Asta pentru ca romanul a acceptat intotdeauna orice..... la ei in tara nu cred ca si-ar permite sa faca astfel de lucruri. Ei mizeaza exact pe asta ca suma e prea mica si ce zice fiecare, daca mi-au taiat un bon asta e.... luna viitoare va fi mai bine nu? nu se poate asa ceva! La noi in tara se poate orice! Oricum va multumesc pt raspuns!
La ei in tara nu isi permit asa ceva iIntrucat este putin probabil ca un salariat sa intarzie la locul de munca.
Din cate stiu un salariat are atat drepturi , dar si obligatii. Salariatul are printre obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca.

Trebuie verificat in reg.intern al angajatorului sau in documentele aplicabile cu privire la acordarea de tichete de masa ce este prevazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa si cadou folosite pentru cumparare marfa mishuCh mishuCh un comerciant care are un butic la colt de bloc merge la supermarket, cumpara produse si achita cu tichete de masa la final cere factura fiscala este legala ... (vezi toată discuția)
Contract de munca CristinaMaria31 CristinaMaria31 Buna ziua! In data de 3.01 mi-am inceput activitatea la un anticariat. In contract scrie ca pentru cele 35h/saptamana primesc salariul brut de 1675lei+ tichete ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa dupa demisie tomitzel tomitzel Buna ziua, Mi-am depus demisia conform legii si am respectat perioada de preaviz, insa angajatorul refuza sa-mi acord tichetele de masa pe ultima luna ... (vezi toată discuția)