avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Durata anchetei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Durata anchetei

daca am dat o teapa pt cineva iar el a depus plangere la politie de ce dureaza saptamani chiar luni pana primesc citatia? mentin ca partea vatamata stie numele meu si nr de cont bancar sau daca am primit bani prin posta atunci au seria buletin si sunt gasit imediat......suma e mica(400 lei) si de aceea nu grabesc?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 20:30, 8 August 2013
-sunt prea multe plângeri.Fiecare cere un anumit fel de a fi cercetată, de a strânge probe,de a o finaliza, toate sunt mari consumatoare de timp, mai putem adăuga și comoditatea celor abilitați în a se grăbi etc etc dar veți fi chemat la Poliție și pus la ”interviu”.
Avand in vedere suma in discutie, fapta nu este apreciata cu pericol social crescut ,cu prejudiciu substantial,motiv pentru care aceste cauze sunt solutionate intr-o perioada mai lunga de timp
De ce nu intelegeti sa achitati prejudiciul ?
achitarea prejudiciului nu inlatura raspunderea penala....numai daca intra noul cod penal...si sa fiu sincer am dat mai multe tepe si nu stiu cine a depus plangere si cine nu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat niste tepe,am cheltuit banii,acum ce urmeaza VasileRadu VasileRadu Prin vara am facut cateva prostii,nu stiu ce a fost in capul meu parca am fost posedat,am tepuit mai multe persoane,banuiesc ca aia s-au dus la politie sa ... (vezi toată discuția)
Termenul pana la care pot fi sesizate organele penale ContSters22096 ContSters22096 exista vreun termen in penal, asa cum e in civil term general de prescriptie de 3 ani, in care trebuie sa te incadrezi pt sesizarea organelor de cercetare ... (vezi toată discuția)
Medierea si incetarea urmaririi penale alex29bv alex29bv Buna ziua. In anul 2011 a fost depusa o plangere penala impotriva mea pe savarsirea infractiunii de inselaciune (valoare prejudiciu 400 ron). In toamna ... (vezi toată discuția)