avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcularea penalitatilor la facturi neachitate la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcularea penalitatilor la facturi neachitate la Radet

Buna ziua,sunt reprezentanta unei asoc. de prop. care are facturi neachitae la Radet din 2007(fostul adminis.nu a achitat facturile delapidand banii).As dori sa aflu daca penalitatile curg pana se achita facturile si daca pot depasi totalul ramas de plata(facturile restante)multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:08, 8 August 2013

Furnizorul de utilitati va aplica pe fiecare factura penalitatile?
Daca penalitatile sunt precizate in factura lunara.aveti obligatia sa le inregistrati si sa le achitati
Pentru sumele neachitate din 2007,daca furnizorul nu a desfasurat acte si actiuni de recuperare,a intervenit termenul general de prescriptie
Da, penalizarile curg pana se achita facturile, dar ele nu pot depasi valoarea facturii.
Prescriptia datoriilor de orice fel se face numai in instanta, asadar, daca RADET nu v-a dat in judecata, dv. trebuie sa achitati atat factura de baza, cat si penalizarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)