avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Va rog daca se poate sa imi spuneti ce este bine sa fac in urmatoarea situatie:
Impotriva mea s-a declansat executare silita de catre un executor judecatoresc, la cererea unui creditor.
Am fost la biroul acestui executor judecatoresc si am facut un angajament de plata, prin care ma angajam sa platesc 250 lei/luna pana la achitarea debitului de 5492 lei+840cheltuieli de executare.
De la creditor, nu am primit nici un raspuns la acest angajament de plata.
Astazi, insa am primit de la executorul judecatoresc, adresa prin care m-i se pune in vedere ca in termen de 5 zile sa ii comunic in scris toate veniturile si bunurile mele, inclusiv cele aflate in proprietate comuna pe cote parti sau in devalmasie, asupra carora se poate efectua executarea.
Puteti sa imi spuneti ce trebuie sa fac? Nu am posibilitatea de a plati suma de 6332, sunt in somaj, iar vizavi de bunuri, am o masina cu dauna totala pe care nu am cum sa o mai repar si o casa luata prin credit pe o durata de 30 ani.
Deasemeni, mai am un titlu executoriu de la Finante pt aproximativ aceeasi suma. Acolo, am mers si am scris situatia cu casa si cu masina si am spus ca voi plati 200 lei/luna pana la stingerea debitului. Nici de acolo nu am primit inca raspuns.
In aceasta situatie, imi puteti spune la ce ar trebui sa ma astept?
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
mioara2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:57, 13 August 2013
Fata de somatia comunicata de bej,contactati personal executorul si detaliati exact situatia cu care va confruntati
Posibil ca executorul sa dispuna poprire pe conturi sau drepturi salariale -prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
Dati in scris ce bunuri si venituri aveti.
Platiti cat puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa somatie? magdamaria magdamaria buna seara, am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc in termen de o zi 4000 ron. ... (vezi toată discuția)
Executare silita In 2008, in perioada in care am fost bugetar, am primit ca drepturi salariale necuvenite ( constatate de Curtea de Conturi) suma de 1236 lei.In urma ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)