avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la lovire si lovire cu t. f. c.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la lovire si lovire cu t. f. c.

Un respectiv m-a agresat verbal, jignit verbal, amenintat in mai multe randuri iar in cele din urma a instigat pe un individ sa ma loveasca - in contu promisiunii ca-i va da o suma de bani. Individul m-a lovit in fata cu pumnul in fata si apoi a fugit. Am fost la politie si urgente. Ce pot face legal impotriva celor doi. Totul a
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 18:01, 10 August 2013
depui plangere penala si mergi la IML ca sa obitii certificat.mare branza nu o sa reusesti pentru ca daca doamne feri nu ti-a spart piramida nazala sau alte situatii extreme, numarul de ingrijiri medicale va fi foarte mic si atunci e posibil ca cei doi sa nu primeasca decat o amenda...
Baiatul care l-a instigat nu va raspunde. Motivul? A zis sa te loveasca, dar nu a precizat sa-ti aplice fara zile IML, cu 1-21 de zile IML, 60zile IML , sau peste 90 zile IML.

Nu va putea fi facuta incadrarea juridica a faptei ... asa ca se va da ceea mai usoara incadrare: ceea fara zile IML. Asta daca nu se poate demonstra chestii gen "rupe-i mana mah!"
Instigatorul va răspunde pentru fapta comisă. Pedeapsa va fi cea prevăzută la infracţiunea respectivă pentru autor. A se vedea art. 27 C. pen.
nu prea cred... daca eu ii zic la unul du-te si dai la ala o palma, iar ala il ia la bataie de-l omoare este instigare la omor?
Se poate, dacă se stabileşte că deşi nu aţi urmărit producerea rezultatului mai grav (omorul), aţi prevăzut şi acceptat posibilitatea ca acesta să se producă, deci există intenţie indirectă.
Cum am spus mai sus, consultati art. 27 C. pen.
Instigatorul şi complicele la o faptă prevăzută de legea penală săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii precum şi de dispoziţile art. 72

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce infractiune e? ceinfractiune ceinfractiune Ce infractiune e in cazul ca: 1. Ii dai o palma cuiva, el cade pe scari si decedeaza. 2. Torni benzina pe cineva, el ia foc, fuge si disperare sare ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri la dosar. ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua .Am mai pus pe acest site mai multe intrebari(Vatamarea corporala,Rechizitoriul,Cerere de stramutare ). Domnilor as vrea sa stiu si eu daca sa ... (vezi toată discuția)