Buna ziua
Am si eu o nelamurire...dupa moartea mamei mele,dupa ce sa facut succesiunea la un apartament de 2 camere am devenit coproprietar impreuna cu sora mea si tatal meu.Din cauza unor probleme din familie si neintelegerilor as vrea sa imi iau partea (dreptul meu ) cum as putea sa procedez?mentinez ca tatal meu are datorii foarte mari la intretinere si risca sa fie dat in judecata si apartamentul sa fie scos la licitatie si sa pierdem foarte mult din valoarea lui,eu am venit cu propunerea sa se vanda,se acopera datoria de la intretinere si poate si tatal meu sa isi cumpere altceva dar singura impotriva dintre toti 3 este sora mea care este impotriva vanzarii.
Daca tatal va fi dat in judecata pentru ca are datorii la intretinere si se va ajunge la vanzarea apartamentului la licitatie publica, doar cota lui parte din imobi va fi urmarita de Asociatia de proprietari, daca numai acesta locuieste in apartament.
Este adevarat, la licitatie publica, valoarea apartamentului ar putea fi mica si astfel va scade si valoarea cotei fiecaruia.
Ar trebui sa discutati amiabil cu sora si sa o faceti sa inteleaga aceste aspecte.
sora mea refuza sa se vanda acest apartament cu ideea ca a fost a lui mama,daca lam vinde sar vpierde munca ei etc,...dar daca l-ar scoate la licitatie nu tot sar pierde?aici nu o inteleg nici eu
Da, s-ar pierde, si inca la o valoare mult mai mica decat ati putea obtine daca dorinti sa va cautati singuri un cumparator.
Trebuie sa aveti in vedere ca daca imobilul nu se vinde la prima licitatie, pretul se va reduce la 75%.
Iar la o a treia licitatie, la 50%.
Nu trebuie neglijate aceste aspecte.