avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recasatorie, pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recasatorie, pensie de urmas

am fost casatorita 27 de ani am divortat si dupa doi ani m-am recasatorit cu acelasi barbat.......acum intrebarea mea este ,,,,am dreptul la pensie de urmas?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:01, 9 August 2013
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
...

2. Nu se pune conditia ca acesti 15 ani sa fie consecutivi.

3. Dar trebuie sa dovediti cei 27 de ani anteriori de casatorie (cu certficat de casatorie si apoi cu hotararea de divort).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas liliigretz liliigretz M-am casatorit cu sotul meu in 1962. In anul 1995 am divortat apoi m-am recasatorit cu el anul acesta in ianuarie, dar luna trecuta a decedat.Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș emiliano zapata emiliano zapata Dacă am stat cu soțul 42 de ani după care am divorțat... ne-am recăsătorit din nou după un timp iar soțul,după 4 luni moare(în urmă cu 12 ani),am ... (vezi toată discuția)