avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pasune in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pasune in intravilan

Detin o suprafata de teren situat in intravilanul localitatii, repet : in intravilanul localitatii, teren pe care intentionez sa dezvolt o zona rezidentiala. In CF apare ca fiind pasune, insa este amplasat, conform PUG-PUZ al comunei, intr-o zona de dezvoltare locuinte. Mai am nevoie de avizul Ministerului Agriculturii pentru planul urbanistic de detaliu pe care doresc sa-l supun aprobarii? Mai se supune acest teren precizarilor OUG din 2013, privitoare la pasuni?
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ovidiumoldovan , utilizator 19:00, 10 August 2013
In baza OUG 34/2013
Art. 5.
(1) Pajiştile se folosesc pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje.
(2) Se interzice scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiştilor.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiştilor se poate face cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru:
a) amplasarea de construcţii care deservesc activităţi agricole;

b) reţele de comunicaţii electronice sau elemente de infrastructură necesare susţinerii acestora;
c) refugii montane în caz de urgenţă;
d) înfiinţarea de noi capacităţi de producere a energiei regenerabile, care să nu afecteze buna exploatare a pajiştilor, declarate de utilitate publică pentru lucrări de interes naţional, judeţean sau local, în condiţiile Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, republicată;
e) amplasarea obiectivelor de interes naţional, judeţean sau local, declarate de utilitate publică, în condiţiile legislaţiei în vigoare;
f) lucrări privind apărarea ţării, ordinea publică şi siguranţa naţională, declarate de utilitate publică în condiţiile Legii nr. 33/1994, republicată;
g) lucrări în cadrul unor programe de dezvoltare locală/judeţeană/regională iniţiate de autorităţile administraţiei publice locale.
(4) Excepţiile prevăzute la alin. (3) se realizează cu obligaţia ca beneficiarul scoaterii definitive din circuitul agricol a pajiştilor să recupereze din terenurile neproductive sau neagricole o suprafaţă egală cu cea aprobată a fi scoasă definitiv din circuitul agricol. Recuperarea acestor terenuri se face anticipat, cel mai târziu până la data stabilită în actul prin care se aprobă scoaterea definitivă din circuitul agricol a acestor suprafeţe, astfel încât să nu scadă suprafaţa de pajişti la nivel local, judeţean sau naţional, după caz.
(5) Pe terenurile prevăzute la alin. (4) se efectuează toate lucrările necesare pentru refacerea covorului vegetal.
(6) Pajiştile pot fi incluse în intravilanul localităţilor cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cu condiţia respectării prevederilor alin. (4).
(7) Scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor având categoria de folosinţă pajişti pentru realizarea obiectivelor de investiţii prevăzute la alin. (3) se face numai în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi cu respectarea metodologiei ce se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
Terenul in discutie a facut obiectul unei restituiri in baza Legii 18/1991. La data restituirii, (2006-septembrie) conform hartilor cadastrale si parcelarelor, inclusiv imaginilor din satelit efectuate la data respectiva, terenul era catalogat ca si NG- respectiv neproductiv , groapa de imprumut. Printr-o eroare de inregistrare la emiterea titlului, in CF apare pasune. Ce se poate face in sensul indreptarii acestei erori materiale si inregistrarii corecte .?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare conditii construire cabana GabrielDobrescu GabrielDobrescu Care sunt conditiile in vederea construirii unei cabane pe teren extravilan la Campulung Moldovenesc.Multumesc. (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract din cauza oug 34/2013 mr_johnny142004 mr_johnny142004 Buna ziua, Accesez forumul dvs de cateva luni,am observat ca raspunsurile prompte la intrebari vin de la niste specialisti cu grad ridicat de incredere. In ... (vezi toată discuția)