Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema.
Acum vreo 5 ani am vandut online unei persoane un produs second hand.
Persoana respectiva nu a fost multumita de produs si m-a amenintat ca va face reclamatie la politie pentru inselaciune, eu neraspunzand la amenintari stiind ca am fost corect si am vandut exact produsul SH prezentat pe site-ul de publicitate. Nu stiu la ce ce se astepta respectiva persoana
Luna trecuta (iulie 2013) am primit o instiintare prin care mi se aducea la cunostinta despre rezolutia NUP.
Astazi am primit prin posta o citatie pentru a ma prezenta in luna octombrie la tribunalul Targovite (resedinta reclemantului) in vederea contestatiei impotriva rezolutiei NUP
Eu fiind din Brasov, nu prea am timp si nici chef sa umblu pe drumuri aiurea.
Trebuie neaparat sa ma prezint sau care sunt etapele urmatoare?
In astfel de cazuri (plangeri impotriva rezolutiilor de NUP) nu este obligatorie prezenta Dvs.
Insa, pentru a sti cum decurge procesul, ar fi de preferat sa va prezentati sau sa angajati un avocat care sa va apere interesele in fata instantei.
Multumesc frumos pentru raspuns. Eventual voi angaja un avocat pentru urmatorul termen de judecata daca se va continua aceasta "problema" nejustificata.
Dupa cum am editat postul anterior, persoana respectiva nu avea motiv sa faca plangere, deoarece a primit exact produsul comnadat, desi el a declarat contrariul.
Problema e ca eu nu mai pot face dovada (dupa 5 ani) ca am avut si vandut persoanei respective acel produs, pe care-l achizitionasem tot online, fara acte de provenienta.
Este posibil sa se mai acorde un termen de judecata in cauza, pentru ca in astfel de dosare se intampla ca la primul termen de judecata sa nu fie atasat dosarul de UP de la Parchet.
Fara sa stiu ce probe sunt administrate in cursul UP, nu va pot da alte sfaturi legate de desfasurarea dosarului.
Insa, este posibil ca aceasta plangere sa fie respinsa de catre instanta si ordonanta de NUP sa ramana valabila.
Astfel de dosare sunt definitive la fond (in cazul in care se resping plangerile), nu exista nicio cale de atac impotriva hotararii.
Daca se admite plangerea, se va trimite la parchet pentru continuarea cercetarilor sau se va retine pentru judecarea pe fond (cand instanta constata ca sunt suficiente probe pentru a pronunta o solutie in cauza).
Independenta?
IonPopescu-B
Buna dimineata! Intr-un dosar penal, tergiversat de trei ani,in care rezolutiile procurorilor au fost desfiintate de doua ori, si s-a dispus inceperea ... (vezi toată discuția)