avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un tip necunoscut trimite mesaje sotiei mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un tip necunoscut trimite mesaje sotiei mele

un tip necunoscut trimite mesaje sotiei mele, primele mesaje au fost cu numar ascuns iar acum am doua mesaje si cu nr de telefon. Cum as putea sa il actionez in istanta mentionez ca sotia spune ca nu stie nimic de ele .Multumesc
Sa-l actionati in instanta?? Pentru ce? Pentru trimitere de mesaje? Mai intai ar trebui sa aflati cine este, cum il cheama, unde domiciliaza, iar asta nu se poate doar dintr-un simplu nr. de telefon. Daca sunt mesaje de amenintare puteti merge la politie, desi ma indoiesc sincer ca vor face ceva... Daca sotia chiar nu-l cunoaste, fie blocati nr. respectiv (exista telefoane care permit aceasta facilitate), sau, daca situatia se agraveaza, poate isi schimba nr. de telefon. Ori, poate, il sunati dvs si-i spuneti, ca intre baieti, ca e cazul sa-si gaseasca alt hobby, altfel isi face o programare la spitalul de ortopedie:D
Faceti o sesizare la serviciul de telefonie mobila prin care sa le solicitati daca numarul de terefon are asociat si un "proprietar". adica daca este un numar de abonament. Le explicati motivele solicitarii, insa nu stiu sigur daca veti primi vreun raspuns.
Cu atat mai mult cu cat poate fi un numar de cartela iar acestea nu sunt inregistrate pe numele niciunei persoane.
Acelasi lucru l-a patit si sotia mea, un nemernic care profera injurii si tot felul de prostii, aparea nr de telefon pe care l-am blocat, probabil nu cunostea cum se apeleaza cu nr ascuns, i-am umplut frigiderul si lui si neamurilor lui incepand cu cele mai apropiate, ocazie cu care mi-am uimit sotia cu vocabularul elevat de care nu avea cunostinta pana atunci.
A revenit cu un alt apel de pe alt numar, i-am inchis si blocat si acel nr. apoi nu a mai revenit.
Operatorul telecom nu "deconspira" numele decat procurorului in baza unui mandat sau la solcitarea SRI, etc.
Daca continua cu trimiterea mesajelor si exista posibilitatea identificarii nr de telefon puteti depune o plangere la politie mai ales ca exista dovezi (mesajele).
cyan a scris:

...Daca continua cu trimiterea mesajelor si exista posibilitatea identificarii nr de telefon puteti depune o plangere la politie mai ales ca exista dovezi (mesajele).

si care va fi finalitatea? nici una. daca mesajele contin cuvinte jignitoare, legea 61/1991R prevede la art. 3 pct 1 ca acestea sa fie adresate in public. discutiile telefonice ca si mesajele sunt discutii private. daca contin amenintari si nu sunt urmate de gesturi sau fapte care sa duca la concretizarea amenintarilor astfel incat sa duca la crearea unei stari de teama in mod real persoanei in cauza, rezultatul este un mare NUP. :bow: de la compania de telefonie nu veti primi nici un raspuns care sa va ajute. vor invoca legea 677/2001. nici macar politistilor nu le furnizeaza aceste date fara autorizarea procurorului. daca acesta va da autorizarea, desi acest lucru se face in cazuri serioase si nu ca sa aflati cine o deranjeaza pe sotia dvs, persoana respectiva va declara ca avea convingerea ca facea niste glume cu o amica si el stia ca acela este numarul ei si nicidecum nu are nicio treaba cu sotia omului. daca e vorba de cartela prepay, mai cool. oricum plangerile la politie sau parchet sunt pierderi de timp. nu au ce sa faca ei. solutia imediata si eficienta schimbati numarul. daca situatia se repeta atunci trebuie sa mai faceti si alte schimbari :whistle:
Cel mai bine este sa tastati pe "google" numarul de telefon al celui care va deranjeaza si sa urmati pasii mentionati acolo....Operatorul va lua singur masurile care se impugn sau, in situatia in care nu se rezolva, puteti face plangere la OPC local, acesta fiind in masura sa resolve problema dvs de consummator de servicii de telefonie mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sms-uri jignitoare Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Sotia primeste de 2 saptamani pe telefonul mobil mesaje continand injurii. Ce se poate face in acest caz? De asemenea, inainte de a trimite ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii obscene prin telefon myky.myky27 myky.myky27 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus ... (vezi toată discuția)
(cum) pot afla cine ma suna noaptea cu nr. secret? xuser xuser Pot sa aflu cine ma suna noaptea cu nr. ascuns? precizez ca nu ma ameninta sau din astea, pur si simplu ma suna. Incalca ceva lege daca ma suna ... (vezi toată discuția)