lucrez de peste 10 ani in strainatate. in romania nu am realizat in acest timp nici un venit.
sint in tara in concediu si am aflat cu stupoare de laanf ca am de platit asigurarea de sanatate obligatorie...5,5 % din salariul minim pe economie din urma. e vorba de o suma mare.
se poate asa ceva?...eu am asigurare in strainatate ..in tara in care lucrez.
singura problema ar fi ca nu mi-am schimbat pe pasaport domiciliul in strainatate cu toate ca am resedinta dobindita in strainatate.
va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa platesc acesti bani.
Sunteti sigura ca in acesti 10 ani nu ati realizat niciun venit, atentie la venituri din chirii, dividende, dobanzi bancare, vanzare de actiuni, arenda, etc....? cereti informatii amanuntite de la ANAF asupra caror venituri v-au aplicat cota de 5,5%.
Reveniti cu un eventual raspuns.
Va multumesc mult!
Am citit pe internet ca, daca lucrezi oficial in UE si ai asigurare dovedita cu formularul E 104 nu se mai plateste asig in Romania. Este adevarat? In acest caz prevaleaza legile UE?
Formular e 104
Liviu P
Buna ziua,
Soacra mea pensionara a muncit mai mult de 35 de ani in Romania. Avand o problema grava de boala, am luat-o sa stea la noi in Germania. Detine ... (vezi toată discuția)