avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

cum pot obliga tatal sa achite pensia alimentara? sta in alta tara si afirma ca nu munceste.
II faceti o plangere penala pentru abandon de familie. Poate asa il determinati sa plateasca.
Puteti solicita in instanta majorarea pensiei de intretinere, aratand ca tatal are resedinta in strainatate. Prin comisie rogatorie se va incerca aflarea locului de munca al tatalui, in caz contrar tatal fiind obligat la plata a 1/3 din salariul minim din tara respectiva.

In paralel formulati o plangere penala la parchetul din localitatea unde domiciliaza minorul, indicand adresa tatalui din strainatate si faptul ca nu isi achita obligatia stabilita printr-o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, neplata pensie alimentara in integritate, deplasarea cu minorul in strainatate pentru a munci. ce pot face aenasoaeib aenasoaeib Buna ziua.Sunt divortata de pe data de 29.06,2015 in instanta sa decis ca locuinta minorului este stabilita la mama ,autoritatea parinteasca este exercitata de ... (vezi toată discuția)
Procura pt minori Buduadrian Buduadrian Cum pot obține procura pt minori în cazul care tatăl muncește în străinătate și timp de 6 luni nu a contribuit financiar Revin prin a va spune ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Dinu Nicoleta Dinu Nicoleta Cum se stabileste pensia alimentara a unui minor de 2 ani, daca tatal munceste cu acte 8 luni din an cu acte in regula in Italia (vezi toată discuția)