avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare grava a dreptului de informare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare grava a dreptului de informare

Buna ziua,

Sunt in recurs la divort cu sotul si din pacate, fetita este la el.
A internat copila in spital fara sa ma anunte si acum spitalul refuza sa-mi dea copie dupa foaia de observatie a fetitei, desi am formulat in scris cerere de informatii medicale, la care am atasat copie dupa cartea mea de identitate si dupa certificatul ei de nastere.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, cum as putea obliga spitalul sa-mi furnizeze informatiile in cauza....printr-o actiune la instanta de contencios administrativ|?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:48, 13 August 2013
De ce la Min Sanatatii? Autoritatea administrative asupra spitalelor apartine Consiliilor Judetene iar nu ministerului sanatatii.....De ce nu cereti explicatii sotului dvs (inca) deoarece inteleg ca divortul nu s-a pronuntat definitiv.In ce priveste cererea de informatii, aceasta se depune direct la managerul spitalului, care are obligatia sa va raspunda in cele 30 de zile, iar abia daca nu o face va puteti adresa unei instante de contencios administrativ.
Daca sotul nu ii da informatii ce sa faca s il dea in judecata?
Mie imi pare normal asa ceva dar instantele din Romania...judeca slab de tot astfel de procese si mai dau si termene prin 2014...
La termen in 2014 ar tipa probabil la parinte si i-ar lua acordul...

Ministerul trebuie sa se ocupe de asa ceva.
E vorba de respectarea legii si a drepturilor care exista...dar nu prea conteaza de multe ori daca nu iei atitudine ferma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare minor dupa divort claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, As avea o intrebare referitoare la situatia de dupa divort cu minori daca este obligatoriu prin lege in a anunta pe celalalt parinte de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Custodie PodarDumitrita91 PodarDumitrita91 Am si eu o problema ,sper sa ma puteti ajuta. Am o fetita de 2 ani si am un sot care ma bate daca deschid gura sau nu imi convine ce spune el , ce hotaraste el ... (vezi toată discuția)
Custodie crazy_kyky crazy_kyky am divortat in iunie 2015, amiabil... dpdv legal fostul sot are copilul in weekenduri si in vacante cu accordul mamei.. precizez ca nu am probleme cu fostul ... (vezi toată discuția)