avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Am si eu o problema ,sper sa ma puteti ajuta. Am o fetita de 2 ani si am un sot care ma bate daca deschid gura sau nu imi convine ce spune el , ce hotaraste el . Ce as putea sa fac avand in vedere faptul ca sunt casnica , iar actele ( certificat nasatere al meu , al micutei , certificat de casatorie , diplome absolvire ) mi au fost furate din casa de catre soacra ?
Cel mai recent răspuns: PodarDumitrita91 , utilizator 12:01, 11 Februarie 2014
In privinta certificatelor de nastere si d ecasatorie nu este o problema pt ca pot fi scoase duplicate. Desi normal mi se pare sa le pretindeti de la soacra actele intrucat aceasta nu are niciun drept sa le retina.

In rest, daca apreciati ca nu sunt sanse pentru continuarea casatoriei, atunci introduceti actiune de divort din culpa sotului, dupa ce parcurgeti in prealabil procedura de informare privind beneficiile medierii.

Veti avea cel mai probabil custodie comuna. O problema ar fi unde va stabiliti domiciliul impreuna cu minora si - cel mai probabil - va trebui sa va gasiti un loc de munca si o persoana care sa va ajute in privinta copilului sau sa l inscrieti la gradinita.
As dorii si eu sa le pot recupera actele de la soacra , dar dansa pretinde ca nu e la dumnea ei ,dar singure din casa nu pot disparea .( parerea mea)
Nu este obligatoriu sa apelati la un mediator.

In caz de divort , instanta hotaraste, odata cu pronuntarea acestuia, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )

Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).


Succes.

Sotul se bazeaza pe faptul ca am fost internata in spital in urma unei depresii , el spune ca sunt nebuna (dar pe iesirea din spital scrie ca am suferit depresie post natala din cauza sotului care ma neglijeaza si a soacrei care se supra implica in cresterea copilului ( am facut consult psihologic ,pshiatic si consiliere de familie si au iesit in regula toate ) .Au vrut sa ma scoata nnebuna sa castige copila ) .Se bazeaza pe acest fapt , pe faptul ca nu am unde sa ma duc , nu am un loc de munca si mai este faptul ca mi au furat toate actele spunand ca nu stiu eu unde le am pus ( dar ma scuzati ca va spun cat de prost sa fie un om sa puna actele intr un sertar si sa dispara instantaneu si sa creada ca au disparut peste noapte )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)