avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara a minorilor

Buna seara Am 4 copii ,doi din casatorie unde sotul a decedat ,18 ani 10 ani,si 2 din concubinaj 2 ani si4 ani .Tatal e in strainatate iar eu si copii in tara,In vacanta de iarna ar vrea sa mearga cei mari impreuna cu mijlociu la el.Pot merge neinsotiti de unul din parinti ,doar cu cel de 18 ani? CE acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 00:58, 11 August 2013
Pot merge cu fratele mai mare daca este major.le trebuie pasapoarte la toti. Acordul dvs notarial pt cei doi copii minori si al tatalui dat din Tara unde se afla pt copilul al carui Tata este. I'l poate da fie la Consulat un limba romana , fie la un notar de acolo , apostilat daca se cere apostila, tradus si legalizat.
Pt confectionarea pasapoartelor pt copii minori aveti nevoie de acordul tatalui si de procura pt copilul al carui Tata este in strainatate, pt copilul al carui Tata este decedat va prezentati dvs doar cu certificatul de deces al tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului minor din tara alinadarian alinadarian Buna ziua.Am un copil de 1 an si 2 luni, rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Momentan tatal copilului munceste inafara tarii. Vreau sa stiu, chiar nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor Sarakri Sarakri Buna ziua,sotul meu este plecat in alta tara la munca iar eu si copilul dorim sa mergem la el.Pot face pasaport copilului fara sotul meu?Va multumesc.:) (vezi toată discuția)
Declaratie pasaport si procura trecere frontiera minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in leg cu urmatoarea problema: Vreau sa plec in Spania cu fiul meu minor, la tatal sau care lucreaza acolo. Nu sunt ... (vezi toată discuția)