avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte?

Mama moare, ramane sotul supravietuitor si un copil. Atata are familia.

Fratele mamei care a decedat spune ca vine si el la mostenire si culege jumatate?

Este posibil, in cazul in care a ramas doar un S.S. si un copil, care accepta mostenirea?
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 13:20, 11 August 2013
In acest caz au vocatie succesorala doar sotul supravietuitor si copilul.
Fratele mamei nu are nicun drept asupra mostenirii.
este posibil ca ceace a ramas de pe urma mamei sa fie bun propriu al mamei adica imobilul sa fie mostenire de la bunici si acolo s-ar putea sa aibe drept si fratii mamai. daca acea casa este o casa parinteasca sigur ca, cota mamei este 1/2 si a fratelui mamei tot 1/2 din imobil. probabil deasta va ameninta unchiul.
La cota mamei, chiar daca e doar bunul propriu al acesteia dintr-o eventuala mostenire, fratele nu are niciun drept, atata timp cat exista un copil.
Daca e cota ei proprie, mostenitorii intregii cote sunt copilul si sotul supravietuitor.
Vorbim aici doar de un bun al mamei, nu de alte cote dintr-o eventuala mostenire.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Avocat Draghici Cornelia, Avocat
eu credeam ca daca bunul este propriu al mamei ss va avea 1/4 si fiul 3/4.
Am rectificat postarea de mai sus.
Ceea ce am vrut sa scot in evidenta este ca atunci cand exista un copil, fratii defunctului nu au drept de mostenire asupra cotei defunctei.
Doar in cazul in care nu era un copil si exista doar sotul supravietuitor, atuncii fratii au drept de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Cote parte in caz de succesiune Justitiarul711 Justitiarul711 O d-na cu 3 copii proveniti dintr-o casatorie anterioara se casatoreste cu un domn holtei, fara obligatii. Din casatoria celor doi nu au rezultat copii. ... (vezi toată discuția)