avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune din partea unei agentii de turism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune din partea unei agentii de turism

Buna ziua!
In urma cu o luna am achitat un sejur la un hotel din Bulgaria, am achitat si asigurari storno la agentia de turism,dar agentia de turism ne-a inselat prin neachitarea catre hotel a serviciilor pe care le platisem . In aceasta situatie suntem 5 familii. Agentia este inca pe piata, face rezervari in continuare, are conturi bancare valabile, nu este in insolventa, etc. . Ce este de facut in cazul asta, cum am putea sa ne recuperm banii mai repede? Ne-am putea adresa unui executor judecatoresc, fara a avea un titlu executoriu/sentinta judecatoreasca definitiva sau trebuie sa facem plangere penala? Caror autoritati ar trebui sa ma adresez?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
cyucy, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:56, 11 August 2013
Nu va puteti adresa unui executor judecatoresc pt ca nu aveti un titlu executoriu care sa poata fi pus in executare silita.

Puteti apela la un avocat care sa va reprezinte si totodata adresa o somatie acestei agentii prin intermediul unui executor. In plus depuneti o sesizare la protectia consumatorului, demersuri pt a informa presa si amenintati cu depunerea unei plangeri penale.

Solicitati-le contravaloarea sejurului si daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de turism "pacalita" nclt_s nclt_s Buna ziua, va deranjez cu o intrebare, poate banala pentru Dvs., dar foarte importanta pentru mine. Reprezint o agentie de turism din Pitesti si am ... (vezi toată discuția)
Am facut o rezervare pe booking.com pt o cazare tip apartament ... ionut_mhl ionut_mhl Am facut o rezervare pe Booking.com pt o cazare tip apartament in Italia. Booking mi-a facut legatura cu proprietarul care mi-a dat un cont in care am ... (vezi toată discuția)
Plângere penală înşelăciune agenţie turism MihaiPridie MihaiPridie Doresc să ştiu dacă aş putea depune o plângere penală împotriva unei agenţii de turism, care mi-a făcut o ofertă pentru un sejur, mi-a emis factură ... (vezi toată discuția)