avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere sarcina cf - declaratie /promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere sarcina cf - declaratie /promisiune de vanzare

In anul 2003 am dat o declaratie /promisiune de vanzare a unui imobil cumparat cf L112 - cumparat in octombrie 2002.Promisiunea s-a efectuat intre parti, nu s-a achitat nimic, valoarea promisiunii fiind dupa cum se mentioneaza 3000 de euro , valoare in lei pentru calcul onorariu notar si scadenta vanzarii efective stabilindu-se data cand expira interidictia de instrainare cf L112-adica octombrie 2012.Persoanei respective-ruda i-am promis ca o sa ii vand casa si fiindca nu avea unde sta i-am facut primire in spatiu( care acum a expirat odata cu CI-ul persoanei !!). Se inscrie ca sarcina aceasta promisiune , alaturi de inscrierea pentru L112 care exista deja.
Vanzarea nu s-a efectuat pana in prezent,persoana care a promis ca va cumpara a fost lasata sa domicilieze in imobil pana in prezent - fara sa achite nimic , in ideea ca si casa sa fie locuita -eu fiind in strainatate !!.
Intrebare: In cazul in care nu am primit bani si nici actul nu s-a finalizat pana acum -sunt deja 10 luni de cand trebuia sa o incheiem ce pot face pentru radierea celor doua inscrieri ? Cea ptr L112 ca a avut scadenta la 10.2012.si cealalta fiindca nu imi convine sa o inchei la 3000 de euro( asa am fost sfatuita ptr taxare onorariu si cum insista acum ruda ), cata vreme pana acum nu am incasat chirie si nimic de la persoana care sta in imobil ! Multumesc !!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters298335 , utilizator 15:05, 9 Martie 2014
La data cand am facut promisiunea am fost de acord cu inscrierea in CF la sarcini a acestei promisiuni de vanzare .Aceasta acum exista inscrisa la in partea C.Sarcini impreuna cu inscrierea L112/pe care trebuie sa o cer sa fie radiata.De chemat in instanta nu m-a chemat.
@Adrianama:

Dacă sunteți așa de sigură că puteți evacua locatarul și de asemenea că nu sunteți obligată să încheiați vânzarea în condițiile din antecontract, nu văd de ce mai cereți sfatul pe acest forum. :)

Totuși, ar trebui după părerea mea, să citiți normele legale în materie de antecontract și pe cele generale referitoare la obligațiile ce revin părților dintr-un contract.

În primul rând, locatarul nu ocupă imobilul fără titlu, ci îl ocupă de 10 ani tocmai în temeiul acelui antecontract, iar D-voastră i-ați predat acel imobil tot în baza promisiunii de vânzare-cumpărare.
Referitor la prețul stipulat în antecontract... a fost alegerea D-voastră, iar contractul reprezintă legea părților, adică dacă părțile au stabilit de comun acord clauzele contractuale acestea nu mai pot fi modificate unilateral.

Nu inteleg ce contract ? Nu este un contract de vanzare cumparare sau antecontract , am facut o declaratie /promisiune de vanzare in notariat.Nu s-au dat bani, nu s-au primit bani.Nu era stipulat niciunde ca cineva va sta undeva sau cat timp.Pe baza unei declaratii -chiar asa se numeste - NU ANTECONTRACT- nu cred ca e temei legal sau act care sa iti permita sa stai in imobil.NU ESTE ANTECONTRACT , nu am mentionat asa ceva !!!
Promisiunea de vanzare este antecontract.
Nu conteaza daca s-au dat bani sau nu, conteaza ca dumneavoastra prin acel act v-ati asumat o obligatie . Obligatie pe care trebuie sa o executati.
Cu o actiune in evacuare nu rezolvati nimic, pentru ca partea adversa va prezenta in instanta acordul dat de dumneavoastra ( cand si-a stabilit atunci domiciliul, chiar daca acum i-a expirat CI) ), va motiva ca sta acolo si pe motiv ca este in posesia unei promisiuni de vanzare si va cere instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.
Asa cum mentionam initial la o sinmpla cerere la CF sarcinile existente conform Noului Cod Civl s-au radiat la ora actuala nemaiexistand sarcini intrucat a expirat termenul de sase luni - oct 2012 -chiar mai mult un an - termen in cei in cauza aveau dreptul sa inceapa demersurile ptr incheierea unei vanzari cumparari DAR nu si-au exercitat acest drept !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din imobil proprietate personal . ContSters298335 ContSters298335 In locuinta proprietate personala a mamei mele locuieste de aproape 10 ani o ruda indepartata cu fiul ei.La vremea respectiva acelei rude i s-a facut CI pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitor al unui apartament cu antecontract de vanzare-cumparare stamatecostel stamatecostel Buna ziua,va rog sa imi raspundeti daca se poate la urmat.intreb. : Parintii mei au facut o promisiune de vanzare a unui apartament cu L 112 ,cu ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)