avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun propriu dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun propriu dobandit in timpul casatoriei

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt casatorit,insa separat de mai multi ani de sotia mea.Nu am dorit divortul niciunul dintre noi si intentionam sa continuam asa.
Doresc sa-mi achizitionez,separat de sotia mea,o locuinta,prin contractarea unui credit imobiliar,ale caror rate vor fi suportate integral de mine.
Doresc sa ma protejez si ma asigur ca,in cazul unui eventual divort si respectiv partaj,sotia mea nu va putea avea niciun drept la respectiva locuinta sau la despagubiri.

Cum as putea face acest lucru ?

Mentionez ca sotia mea are cunostiinta de intentiile mele si,cel putin verbal,accepta sa nu aiba nicio pretentie viitoare cu privire la respectivul bun.
Oare o declaratie notariala din partea ei,in acest sens,poate fi solutia ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 11 August 2013
Mergeti la notarul public pentru a intocmi o conventie matrimoniala in care solicitati regimul separatiei de bunuri.
Asfel, orice bunuri dobanditi fiecare dupa incheierea acestei conventii matrimoniale, va avea regim de bun propriu al celui care il achizitioneaza, chiar daca este cumparat in timpul casatoriei.
Aceasta este cea mai buna cale de urmat.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Avocat Draghici Cornelia, Avocat
Da, mergeti la notar ca sa aflati toate costurile daca sotia este de acord sa semneze conventia matrimoniala.
Daca nu este de acord sa semneze nu aveti ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala vs convenþie matrimoniala mihaichioariu mihaichioariu In vederea unei investitii imobiliare care doresc sa devina un fel de pensie privata, as dori sa fiu sigur ca voi fi singurul beneficiar, in ideea ca ... (vezi toată discuția)
In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu divortati), in ... fira_fira63 fira_fira63 In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu divortati), in urma lichidarii patrimoniului comun prin intelegere, doresc sa-si cumpere fiecare cate o ... (vezi toată discuția)
Avem convenție matrimonială de separare de bunuri încheiată în spania, dar banca de la care vreau să iau credit ipotecar nu o recunoaște. cum pot rezolva această problemă? Leu79 Leu79 Buna ziua, am o conventie matrimoniala separare de bunuri incheiata in Spania si acum doresc sa cumper un apartament cu credit ipotecar. Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)