Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt casatorit,insa separat de mai multi ani de sotia mea.Nu am dorit divortul niciunul dintre noi si intentionam sa continuam asa.
Doresc sa-mi achizitionez,separat de sotia mea,o locuinta,prin contractarea unui credit imobiliar,ale caror rate vor fi suportate integral de mine.
Doresc sa ma protejez si ma asigur ca,in cazul unui eventual divort si respectiv partaj,sotia mea nu va putea avea niciun drept la respectiva locuinta sau la despagubiri.
Cum as putea face acest lucru ?
Mentionez ca sotia mea are cunostiinta de intentiile mele si,cel putin verbal,accepta sa nu aiba nicio pretentie viitoare cu privire la respectivul bun.
Oare o declaratie notariala din partea ei,in acest sens,poate fi solutia ?
Mergeti la notarul public pentru a intocmi o conventie matrimoniala in care solicitati regimul separatiei de bunuri.
Asfel, orice bunuri dobanditi fiecare dupa incheierea acestei conventii matrimoniale, va avea regim de bun propriu al celui care il achizitioneaza, chiar daca este cumparat in timpul casatoriei.
Aceasta este cea mai buna cale de urmat.
Da, mergeti la notar ca sa aflati toate costurile daca sotia este de acord sa semneze conventia matrimoniala.
Daca nu este de acord sa semneze nu aveti ce sa faceti.