avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala vs convenþie matrimoniala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala vs convenþie matrimoniala

In vederea unei investitii imobiliare care doresc sa devina un fel de pensie privata, as dori sa fiu sigur ca voi fi singurul beneficiar, in ideea ca actualmente sunt casatorit si as vre sa protejez aceasta investitie (de divort, sau cine stie ce poate aparea...).
M-am gandit la încheierii convenţiei matrimoniale, cu alegerea regimului separaţiei de bunuri (aparuta de carand, in 2011 parca). Problema este ca mi se pare o metoda destul de complicata si scumpa (la notar).
Intrebarea este: daca in momentul achizitionarii bunului imobiliar (o garsoniera pentru inchiriat) sotia vine si da o simpla declaratie la notar ca nu are nici o pretentie asupar acestui bun, este suficient? Pot fi protejat cu acesta declaratie notariala in cazul unui divort?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:14, 25 Februarie 2014
Nu sunteti protejat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu dobandit in timpul casatoriei teodon teodon Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt casatorit,insa separat de mai multi ani de sotia mea.Nu am dorit divortul niciunul dintre noi si ... (vezi toată discuția)
Devenire coproprietar Adionita Adionita Bună seara In urma cu 5 ani, prietena mea a contractat un credit prima casa pentru un apartament. A fost contractat doar de ea deoarece eu nu aveam job la ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua.Vreau sa divortez prin instanta prin acordul partilor si as vrea sa stiu daca odata cu divortul se poate lichida si regimul matrimonial si daca da ... (vezi toată discuția)