avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Art.11 Pct1(3) Cod Fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Art.11 Pct1(3) Cod Fiscal

Am o firma infiintata in 2009 ca platitoare de TVA (domeniu de act. constructii).Din 2009 - mai 2013 a fost fara activitate, toate declaratiile s-au depus la timp si pe 0. In August 2012 ni s-a anulat din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, conform art.153alin(9),lit.e. Nu s a fact reactivarea in cele 180 de zile avute la dispozitie.Deci firma este neplatitoare de TVA.Intrebari:
-Ce fel de facturier folosesc acum (cu rubrica de tva sau fara)daca am inceput sa activez pe aceasta societate(din mai 2013)?

-Ce tb. sa fac sa redevina firma platitoare de TVA?

URGENT!!!!
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Koroleva , utilizator 11:50, 23 August 2013
Alta firma, mai pe romaneste.
E aproape imposibil recuperarea codului de tva.
Dar OG 16/2013 spune ca se poate reactiva oricand. Dar care este procedura, etapele?Ce declaratii tb. depude pt. reactivare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva valerian_gl valerian_gl Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva s-a datorat faptului ca firma si-a suspendat temporar activitatea. La data suspendarii avea tva de ... (vezi toată discuția)
Solutie de reactivare - platitor de tva mihai_b75 mihai_b75 Am o firma de tip SRL, infiintata in 2008 cu certificat de firma platitoare de TVA. Anul trecut, la 1 august, din lipsa de activitate, mi-a fost suspendata ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare in scopuri de tva adrianabresug adrianabresug Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)