avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna, am si eu o problema , am fost angajata a unei firme din luna mai 2012 pana in luna mai 2013 dupa care am intrat in somaj avand in vedere ca firma a intrat in faliment..mentionez ca in lunile martie, aprilie si mai nu au fost platite de catre angajator contributiile catre stat, vreau sa stiu daca in aceste conditii pot beneficia de indemnizatie de crestere copil.

PS:urmeaza sa nasc luna aceasta
Cel mai recent răspuns: MardaruClaudia , utilizator 21:59, 14 August 2013
1. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca angajatorul nu a platit contributiile legale.

3. Daca veti naste in august cele 12 luni luate in calculul indemnizatiei pentru CCC sunt septembrie 2012 - august 2013.
problema este ca cei de la primarie spun ca este o mare problema.....ca trebuie sa fac dovada contributiilor prin acea adeverinta pe care o completeaza angajatorul prin care se adevereste faptul ca el a achitat contributiile catre stat. Ce este de facut in acest caz? Ce vina am eu ca si angajat ca firma nu a achitat atata timp cat mie mi-au fost opriti bani pt aceste plati
1. Plata contributiilor nu este o conditie prevazuta de lege pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Cei de la Primarie sa va arate baza legala a afirmatiilor facute.

3. - Daca nu va primeste dosarul la Primarie faceti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), unde ajunge dosarul trimis de Primarie si care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC (pe e-mail).
- Sesizarea o puteti face si la ANPIS (Agentia Nationala) pe-mail la: anps@prestatiisociale.ro


va multumesc sper sa nu apara probleme :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea indemnizatiei de somaj dupa ccc rellys rellys -sunt in concediu de crestere copil pana la data de 14 septembrie2015/2ani -am intrat din somaj -tatal nu doreste sa beneficieze de acea luna -ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mada2014 mada2014 La finalul anului 2012 am fost concediata abuziv de catre angajator iar in vara anului 2013 am nascut o fetita.Am actionat in instanta angajatorul si am ... (vezi toată discuția)
Marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 completata si modificata puni puni buna ziua. am intrat in CIC in octombrie 2011. in urma modificarii legii 111/2010 nu am primit indemnizatia marita asa cum as fi avut dreptul, de la 75% la ... (vezi toată discuția)