avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - Este obligatoriu actul cu acordul ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - Este obligatoriu actul cu acordul asociatiei de proprietare si acordul vecinilor?

Buna ziua,

Vreau sa imi infiintez un PFA cu sediul intr-un apartament de bloc si vecinii sunt cam reticenti si nu vor sa semneze...

Este obligatoriu acest acord?
Intreb acest lucru pentru ca pe site-ul ONRC exista si un document prin care declari pe proprie raspundere ca la sediul profesional mentionat nu se desfasoara niciuna din activităţile ce constituie obiectul de activitate declarat la înmatriculare.

Acest este documentul:
[ link extern ]

Deci...in concluzie...este obligatoriu acordul asociatiei de proprietari??
Cel mai recent răspuns: cris_nedelcovici , utilizator 23:16, 12 August 2013
Da.
Iar acea declaratie pe proprie raspundere ce rol mai are?...intreb pt ca mi se pare logic ca e un fel de inlocuitor pt acordul asociatie....adica declari ca nu se intampla nimic la acel sediu si deci nu ai nevoie de acordul asociatiei...
Este necesar acordul Asociatiei de proprietari, conform formularului pe care-l veti primi de la Reg.Com.(vecinii cei mai apropiati (dreapta, stanga, apartamentul de deasupra si cel de dedesupt-daca locuiti la etaj)
Motivatia este simpla: daca prin activitatea desfasurata in sediul social deranjati - faceti zgomot - vecinii va pot da sau nu acordul infiintarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la cine se cere acord pentru sediu social in apartament? andreiSRR andreiSRR De la cine trebuie cerut acordul pentru stabilirea sediului social al unei firme intr-un apartament de bloc? In principiu am nevoie de sediu social, fara a ... (vezi toată discuția)
Acord vecini bianca27 bianca27 Buna ziua, Mai este nevoie de acordul vecinilor daca se subinchiriaza un spatiu, avand la baza un contract de inchiriere pt suprafete cu alta destinatie ... (vezi toată discuția)
Acord vecin necesar la infiintarea pfa catalinu catalinu Buna seara, Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta. Am aflat cu stupoare ca am ... (vezi toată discuția)