avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperare bani firma pentru concediul medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperare bani firma pentru concediul medical

Buna ziua...Unul din angajatii firmei s-a imbolnavit, ulterior s-a pensionat / diagnosticat cu cancer.. Firma a platit un an concediile medicale pentru angajat , urmand sa recupereze sumele de le stat, casa de asigurari. Pana acum nu am primit nici un ban. Am auzit ca exista posibilitatea sa asteptam si doi ani. Avem nevoie de fiecare ban , sunt vremuri grele . Ce se poate face in aceasta situatie ? Pot face unele demersuri pt. a recupera banii platiti ?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 16:08, 19 August 2013
Cei de la CASMB lucreaza in aceasta perioada la dosarele de recuperare din 2006. Cunosc un caz similar cu al d-voastra. Incercati sa mai depuneti o cerere de urgentare a solutionarii dosarului depus, lasati un numar de tel de contact, pentru cazul in care mai trebuiesc anumite acte si insistati periodic la persoana care este desemnata sa se ocupe de dosarul d-voastra
Sfatul pe care vi l-a dat colegul nostru, sa depuneti o adresa de revenire, este foarte bun.
La cateva zile dupa ce depuneti adresa, va sugerez sa mergeti la casa de sanatate, sa aflati cine se ocupa de dosarul dvoastra si sa vedeti in ce stadiu este lucrarea.
Daca vedeti ca nu sunt sanse de rezolvare in curand, va sfatuiesc sa depuneti o adresa la Casa nationala de sanatate, la Pta Muncii. Ei vor face o ancheta si va vor da un raspuns in termen de 30 de zile.
Eu am facut acest lucru de mai multe ori si lucrurile s-au miscat, in sensul ca am reusit sa obtinem banii cam in 10 luni.
Insa trebuie sa faceti drumuri frecvente la CASMB, altfel nu rezolvati.
Voi incepe demersurile recomandate , dar se pare ca va fi greu si va dura destul de mult pentru a recupera suma respectiva . De ce oare totul fuctioneaza atat de...nefunctional..?!!??
Va multumesc mult, pentru raspunsuri . Toate cele bune..!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre/postnatal ca pfa. impozitele si taxele platite nu au ajuns la casmb cris81 cris81 Sunt PFA si sunt insarcinata in 5 luni. In acelasi timp sunt si angajata la o firma. PFA-ul este cu retinere la sursa adica firma la care sunt angajata se ... (vezi toată discuția)
Tabel cu angajatii aflati in concediu medical divisievici divisievici A depus cineva la Casa de sanatate Bucuresti Tabelul cu angajatii aflati in concediu medical ? Se poate trimite si prin posta sau fax ? (vezi toată discuția)
Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)