avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare la Politie - obligativitate prezentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare la Politie - obligativitate prezentare

Am primit o citatie , in urma unei petitii depuse de tatal copilului meu, agentul a spus "pentru a lua o declaratie".
Data depunerii petitei este dupa ce, in weekend, copilul a refuzat sa mearga cu tata sa doarma cu el; deci domnului i s-a deschis usa, copilul a refuzat plecarea, mama l-a rugat sa plece, i-a spus cat il iubeste tata, etc., degeaba. Am inregistrarea filmata a vizitei.
1, Ce atributiuni are Politia in acest caz? S-a respectat hotararea, nu a fost scandal, agresiune, nu a fost deranjata linistea publica,totul a decurs civilizat
2. Daca e "petitie" eu sunt obligata sa ma prezint la Politie ? Am citatie! Sunt obligata sa dau declaratii?
3. Anul trecut, in aceeasi perioada, acelasi agent de Politie a preluat o plangerea aceluiasi, dupa ce prima data din viata copilului, nu a vazut copilul la ora din hotarare, fiindca nici nu am auzit sa sune la usa, dar oricum, copilul dormea si voiam sa-i explic omului ca nu este ora potrivita de vizita, chiar daca un judecator a considerat contrariul.
Nu numai ca a preluat plangerea, ci s-a dispus si inceperea urmaririi penale, dupa 1(una) nerespectare-si aceea nu cu rea vointa si prin simularea vizitei-urma termen la proces si avea nevoie de dovezi.
Procurorul de caz a dat SUP, pentru neindeplinirea conditiei de "nerespectare repetata"
Am mari indoieli privind acest agent de proximitate, simt ca iar mi se pregateste ceva...

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:47, 16 August 2013
Nici din punctul meu de vedere nu mi se pare corect.
Din punctul meu de vedere legea aceasta trebuia data in regimul comunist si nu acum.Noul Cod Civil pe partea de familie.
Vechea lege comunista era mai buna decat aceasta lege.

Observ ca justitia devine usos, usor o bataie de joc la adresa justitiabililor, a oamenilor corecti deoarece legea este facuta din pacate de persoane care habar nu au de realitatile practice din Romania.
Au copiat o lege fara sa ii duca capul ca suntem o tara inapoiata...pe aceste aspecte...de familie...
Guvernantii isi bat joc de oameni si cresc taxele pentru justitie in loc sa le mareasca salariile...

Parerea mea este ca nu va poate obliga in concret daca reusiti sa fentati legea care este tocmai impotriva minorului sau impotriva minorilor...
Va puteti descurca si sa nu patiti nimic...

De 2 ani, sunt hartuita prin tribunale, aflu ce a visat domnul printr-o noua citatie gasita in cutia postala, desi cel putin de 2 ori/saptamana converseaza cu copilul-vorba vine, copilul ii spune doar salut - adica conversam amiabil. Adaugam si repetatele reclamatii la autoritati, care, evident, trebuie sa verifice reclamatia si vin, bineinteles, la domiciliul paratei.
Copilul e traumatizat de vizitele astea, de intrebarile inspectorilor, nu am cum sa il incui ca sa nu auda. Timpul alocat proceselor si cheltuielile ocazionate de acestea sunt in defavoarea minorului.
Nu inteleg totusi, pana cand un individ poate depune petitii peste petitii, chemari in judecata, etc. hartuind cealalta parte si abuzand astfel, indirect, minorul?
Apoi, sustine ca nu el l-a abuzat, ci mama, ca a stat cu mama?!

Dreptul de a depune petitii si plangeri penale il are si nu poate fi estompat daca relatarile in fapt sunt reale.

Observ ca asa cum sunteti dvs. tot asa este si fostul sot.
Adica va puteti lupta pana la majoratul minorului...
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat, eu scriu pe un forum, cu asta nu-l afectez defel, nu trebuie sa se prezinte la termene, sa dea declaratii la autoritati, nu-l deranjeaza autoritatile acasa si, ce-i mai important: eu aici nu mint, este trista realitate ce mi se intampla, in schimb, toate acuzatiile lui s-au dovedit false.
Insa daca depune 3 petitii/zi, eu sunt pbligata sa dau 3 declaratii la cele 3 organe? Si daca se dovedesc nefondate, ce urmari are? Il ia cineva la rost?
Sa fim seriosi!

Alte discuții în legătură

Program vizita preluare minor nerespectat. cum reconstruiesc ... Tatăl nerezident Tatăl nerezident Program vizita preluare minor nerespectat. Cum reconstruiesc relațiile personale cu fiul meu..?! A trecut aproape 1 An de când refuza aceste vizite nici ... (vezi toată discuția)
Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)