avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de amanare -
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de amanare -

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmt. intrebare:

Sunt citat intr un proces penal, insa pana la termenul de judecata am fost in imposibilitatea de a mi angaja un aparator, motiv pentru care doresc a transmite catre instanta o cerere de amanare in vederea angajarii unui aparator, imi spuneti va rog care este temeiul legal al cererii de amanare intr un proces penal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:10, 13 August 2013
Nu puteti formula decat o singura cerere pentru angajare aparator. Daca ati formulat la un termen anterior o astfel de cerere, instanta va respinge o noua cerere si va dispune asistarea dumneavoastra de catre un avocat din oficiu.
Ar fi prima data cand fac cerere de amanare, dar as dori sa stiu temeiul juridic pe care il voi trece in cadrul cererii. Va multumesc!
Art. 6 si art. 171 din Cpp
Nu e neaparat sa treceti temeiul juridic. Faceti cererea, care sa includa nr. de dosar, termen, complet si ora, datele dvs. in calitatea pe care o aveti in dosar, o semnati si o trimiteti pe e-mail, fax sau o depuneti prin registratura la instanta, inainte de termen si cu o zi e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere termen angajare aparator legal ramy84 ramy84 In cazul in care intimatul intr-un proces doreste sa ceara termen pentru angajarea unui aparator legal, aceasta cerere poate fi depusa pana cel tarziu la ... (vezi toată discuția)
Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat? eusaisapte eusaisapte Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat? Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat ... (vezi toată discuția)
Amanare termen in instanta loredana69 loredana69 am si eu o problema.in 23 06 am termen la un proces in calitate de parat pt o succesiune dar inca nu am avocat asta din cauza unor probleme personale.pot ... (vezi toată discuția)