avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract UPC semnat la TELEFON ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract UPC semnat la TELEFON ?

Buna ziua . Sunt la serviciul RDS de internet si televiziune. Ieri am primit telefon de la UPC (sunt fost abonat) in legatura cu o promotie, daca sunt de acord sa vina sa mi instaleze pachetul tv+internet+ telefon , am fost de acord , si au venit baietii sa instaleze aparatura . Nu am vrut sa semnez absolut nimic pentru ca vroiam sa testez calitatea tv -ului si a internetului. Baietii mi au spus ca pot sa returnez aparatura a 2 a zi daca nu sunt multumit de servicii. Si asa am facut , m am dus la sediul UPC si am dus aparatura .. cand .. SURPRIZA.. doamnele de acolo (pe un ton nesimtit si arogant) mi au spus ca E SEMNAT CONTRACTUL PRIN TELEFON , si acesta e in vigoare .. FARA CA EU SA FI SEMNAT CEVA ! .. e posibil asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:11, 14 August 2013
contractul se incheie prin simplul acord de vointa al partilor. forma scrisa este doar pentru proba.
Ati incheiat un contract la distanta, va puteti folosi de dispozitiile Ordonantei 130/2000:

Art. 7
(1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:
a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 4;
b) pentru servicii, din ziua incheierii contractului sau dupa incheierea contractului, din ziua in care obligatiile prevazute la art. 4 au fost indeplinite, cu conditia ca intarzierea sa nu depaseasca 90 de zile.

Listati ordonanta (nu e mare), subliniati ce scrie la art. 7(1) si mergeti inapoi la casierie. Cred/sper ca n-o sa fie nevoie sa le amenintati cu reclamatia la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere cu upc cf legii 230.2007 si hg 1588/2007 coryzalia coryzalia Buna ziua, Sunt presedintele unei asoc. de proprietari si am descoperit printre actele asociatiei un \\"acord\\" cu UPC - acceptat si semnat de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)